AirPlay er egentlig en videreudvikling af Apples AirTunes-funktion, hvor man kunne streame musik fra iTunes til Apple TV eller AirPort Express med tilsuttet højttaler eller forstærker.

Med Airplay kan man nu ikke bare streame lyd men også video og billeder fra sin iPhone til den nye Apple TV, andre anlæg med indbygget AirPlay eller en Airport Exress (kun lyd). Det betyder at man kan bruge sin iPhone som en transportabel medieafspiller, der streamer til ens TV via Apple TV eller stereoanlæg enten direkte, hvis det understøttes eller via AirPort Express.

AirPlay understøttes i de fleste apps på iPhonen der afspiller lyd, video eller billeder. Man ved at AirPlay understøttes, når man ser det lille AirPlay-ikon til højre for volumenknappen. Ikonet liger et tv og en trekant. Det vises kun, hvis iPaden er i forbindelse med enheder der understøtter AirPlay. Man trykker herefter på ikonet og kan vælge på listen over enheder man vil streame til.

Af en eller anden grund, kan man ikke streame film optaget med iPhonens kamera via AirPlay, kun lyden. Det betyder at disse film skal en tur forbi iTunes og tilbage til iPhonen igen. Det lyder snørklet, og mon ikke Apple komme med en rettelse eller i hvert fald en forklaring inden for kort tid.

Man skal være opmærksom på, at Airplay mere eller mindre er envejs kommunikation fra iPhone til Apple TV eller andet. Man kan således ikke streame fra sin Mac til sin iPhone eller omvendt. Ideen er udelukkende at gøre det muligt, at bruge sin iPhone som medieafspiller der streamer til TV/stereoanlæg.

AirPlay virker kun med iPad, iPhone 4, iPhone 3GS og iPod touch 2G eller nyere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.