iOS 14, der er den næste udgave af iPhonens styresystem, forventes at blive præsenteret sidst i juni, når Apple holder den årlige udviklerkonference. Allerede nu er en lækket udgave dog sluppet ud og den afslører flere spændende ting.

Noget af det mest interessante er at iOS 14 indeholder en helt nye Apple-app kaldet Gobi. Gobi er en augmentet reality (AR) app, der skal bruges i forbindelse med shopping. Der fremgår i hvertfald en del referencer til kaffekæden Starbucks og flere af Apples egne produkter. Ellers forventes det, at appen skal bruges til at kunne se ting fra alle leder og kanter inden man handler på nettet.

I Gobi-appen er der desuden fundet en helt ny type af QR-koder, som bruger et andet format end de traditionelle. I stedet for firkantede koder med en række prikker eller felter, er de nye koder runde og består en en slags afrundede kegler i forskellige farver.

Hvilken funktion koderne har er uvist, men man kunne gætte på at de skal bruges til og signalere deltagelse i en ny Apple-funktion som eksempelvis den nævnte shoppingfunktionalitet. Det vil sige, at den nye type kode tydelig skal vise folk, at koden henvender sig til iPhone-brugere med de muligheder det nu giver i modsætning til de traditionelle koder.

En anden mulighed er at koderne skal bruges i forbindelse med Apples nye Find-app, der i følge rygterne vil inkludere understøttelse af en ny type små enheder kaldet AirTags, der skal fungere som en slags digitale kuffertmærker, der kan spores med iPhonen. Apropos AirTags er der i iOS 14 fundet en række lyde, der skal hjælpe brugerne med at lokalisere de enheder der spores. Der er eksempelvis nogle lydfiler med navnene "Nearby" og "Arms Reach", der altså bliver afspillet når en enhed er tæt på eller inden for armslængde.

Det forventes som sagt at Apple præsenterer iOIS 14 i næste måned.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.