Næste års udgave af iOS, iOS 13, har internt hos Apple fået kodenavnet "Yukon". Det skriver Bloombergs Mark Gurman på Twitter. Han har også fået oplysninger om at Yukon indeholder flere store nyheder relateret til iPaden.

Blandt de nye ting er mulighed for at benytte den samme app to gange i split view-mode, en forbedret Arkiver-app samt in app-tabs, som det kendes fra macOS. Der vil desuden komme en redesignet Hjem-skærm og en forbedret Fotos-app, dette er dog selvfølgelig ikke forbeholdt iPaden.

Flere af funktionerne var egentlig planlagt til dette års udgave af iOS, iOS 12, men Apple har udskudt det et år, og vil i iOS 12 istedet fokusere på at få luget ud i diverse småfejl og få gjort styresystemet mere stabilt. Kvalitet fremfor kvantitet, kunne man kalde det. Derfor vil iOS 12 få færre nyheder end normalt.

Én kæmpe nyhed skulle der dog blive plads til. Det er muligheden for cross platform-apps. Det vil sige at udviklere vil kunne lave deres apps så de virker på både iOS og macOS. Mark Gurmans kilde nævner dette som en del af iOS 12, mens andre mener at også dette først kommer med iOS 13.

Apple plejer at afsløre næste udgave af iOS og de andre styresystemet på den årlige WWDC-konference i starten af juni. Om en måneds tid vil vi derfor få svarene på nogle af spørgsmålene.

Scroll ned for at se kommentarer