I aften frigiver Apple iOS 11. Det indeholder en masse nyheder. En enkelt af dem kan godt gå hen og overraske folk. Fra og med iOS 11 er det nemlig slut med at kunne køre 32 bit-apps på iPhonen. Fra nu af er iOS 100% 64 bit. Alle 32 bit-apps vil helt konkret holde op med at virke.

iOS startede oprindeligt som et 32 bit-system, men fra og med A7-chippen i iPhone 5S er Apple gået over til 64 bit. Indtil nu har det ikke betydet noget som helst, da systemet har understøttet både 32 bit og 64 bit. Men sådan er det ikke længere. 32 bit bliver nu droppet for at kunne gøre 64 bit-delen mere effektiv. Det betyder som sagt at alle 32 bit apps vil holde op med at virke, og de vil formodentligt også blive fjernet fra App Store.

Bruger du 32 bit-apps og kan ikke undvære dem skal du enten undlade at opdatere til iOS 11 eller se dig om efter andre apps der kan erstatte dem.

Siden juni 2015 har Apple krævet at alle apps skulle være 64 bit, så det er kun apps der ikke er blevet opdateret i flere år der er i farezonen.

Heldigvis kan du allerede nu tjekke om dine apps virker efter opdateringen til iOS 11. På iPhonen eller iPaden skal du åbne Indstillinger. Her skal du vælge Generelt > Om og herefter Apps. Her vil være en liste over de 32 bit-app der ikke længere virker. Er der ingen apps på listen, kan du tage det helt roligt. Er der nogle på listen, skal du tage en rask beslutning. Om ikke andet så sørg for at få data fra disse apps ud, så de ikke også forsvinder.

Har du en ældre enhed der slet ikke kan opdateres til iOS 11 behøver du ikke gøre noget som helst. Her vil de pågældende 32 bit-apps blive ved med at virke.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.