Fra og med iOS 11, som Apple netop har præsenteret og udsendt den første beta-udgave af, vil iOS's indbyggede Kamera-app kunne scanne QR-koder. Dermed slipper man for at finde og installere en tredjeparts app til formålet, hvis man har behov for denne funktionalitet.

QR-koder er en slags 2-dimensionelle stregkoder opfundet i 1994 til brug for bilproduktion, hvor alle dele blev forsynes med disse koder, så robotter etc. automatisk kunne genkende dem. Siden har koderne bredt sig til andre formål som URL'er, visitkort og lignende. Når man scanner en URL udformet som en QR-kode, vil scanneren typisk selv genkende formatet og åbne URL'en i ens browser. Billedet øverst viser, at QR-koder eksempelvis også kan bruges til at forbinde til et WiFi-spot med eller til at tilføje en kontakt med.

I vores del af verden er brugen af QR-koder ikke for alvor slået igennem uden for logistikbranchen (eller sagt på en anden måde, så er populariteten dalet kraftigt siden det var en stor ting for 5-6 år siden), mens det i eksempelvis Kina stadig er meget udbredt. QR-funktionen er da også en af de ting der er kommet med i iOS på grund af tilpasningen til de kinesiske behov. Det betyder dog ikke, at vi andre ikke også kan bruge funktionen, hvis vi vil. Og hvem ved, måske er inkluderingen i styresystemet til verdens mest solgte smartphone det der skal til, før QR-koder bliver smarte igen.

iOS 11 er lige nu ude i betatest og bliver endeligt frigivet til efteråret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.