I iOS 11 kommer der flere store ændringer i Kamera- og Fotos-appen, så specielt iPhonen bliver et endnu bedre allround kamera, hvilket rigtigt mange bruge vil sætte pris på. iPhonen er verdens mest benyttede kamera, så hver gang Apple finder på noget nyt vil det helt automatisk slå stort igennem.

Blandt de nye ting er bedre portræt-funktion på iPhone 7 Plus, bedre lagring af billeder, så de fylder mindre samt bedre muligheder for at redigere Live Photos.

Nyheder i Kamera-appen

Den vigtigste ting er at Apple skifter til at lagre billeder og videoer i nye filformater. For videoers vedkommende hedder formatet HEVC, mens det for billeder hedder HEIF. Det vigtige her er, at begge dele vil fylde mindre på iPhonen end tidligere. Ifølge Apple vil den mængde lagerplads der skal bruges på billeder og videoer falde med op til 50%. Det betyder at hvor man før brugte 20GB på billeder, kan man måske nu nøjes med 10GB eller 12GB. Eller omvendt: At man kan have dobbelt så mange billeder på sin iPhone inden den løber tør for plads. I sidste ende betyder det måske, at man kan nøjes med en mindre iPhone.

Der er også flere nyheder relateret til Live Photos. Først og fremmest kan man nu selv vælge nøglebilledet, det vil sige den enkeltfoto, der skal udgøre selve stillbilledet. Der er jo ikke altid man lige rammer det optimale tidspunkt at tage billedet på, og ved at kunne gå lidt frem eller tilbage i tid, kan man måske undgå et par lukkede øjne etc. En anden ting er at Live Photos nu kan beskæres og har fået en række andre redigeringsmuligheder og filtre såsom lang eksponeringstid eller loop-funktion.

På iPhone 7 Plus, der som den eneste iPhone i øjeblikket har den særlige portræt-funktion, vil netop portræt-funktioen få flere nye muligheder såsom billedstabilisering og HDR-effekt.

Nyheder i Fotos-appen

I Fotos-appen vil der i iOS 11 være synkronisering af ansigtsgenkendelse på tværs af ens enheder, så man ikke skal sætte det op hver gang på alle ens forskellige enheder.

Der kommer også flere ny temaer af de såkaldte Minder, det vil sige de små lysbilledeshows som Fotos automatisk genererer. Der vil blandt andet kommer ting som bryllup, babyer, udendørs aktiviteter etc. Minder kan nu også ses i både horizontal og vertikal visning.

iOS 11 kommer til efteråret

iOS 11 er lige nu i betatest. Den endelige frigivelse sker til efteråret. De fleste iPhones og iPads der i dag kan køre iOS 10, vil også kunne opdateres til iOS 11. To af de få undtagelser er iPhone 5 og iPhone 5c.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.