I løbet af weekenden er den endelige version af iOS 11 blevet lækket til flere amerikanske medier. Den endelige version er det man også kalder Golden Master (GM). iOS 11 GM bekræfter eller afslører en række nye detaljer om de kommende iPhones, Apple TV og Apple Watch.

Det forventes at Apple vil afsløre de nye enheder og den endelige udgave af iOS 11 i morgen, tirsdag, hvor der er indkaldt til presseevent i Apples hovedkvarter i Cupertino.

Apple TV

Der er også lidt nyt om den kommende Apple TV. Den vil få 4K understøttelse via den standard der hedder UHD-1. Det vil sige en opløsning på 3840 × 2160 pixels. Der vil komme understøttelse af flere nye farveformager herunder HDR10 og Dolby Vision.

4K-stremaning vil kræve en internetforbindelse på mindst 15 Mbps.

Apple Watch

I Apple Watch-appen i iOS 11 GM er der et foto af et nyt Apple Watch med en rød krone og kode indikerer at uret har LTE-understøttelse, det vil sige at det kan gå på mobilnettet uden en iPhone i nærheden. Bortset fa den røde krone ser designet ikke ud til være ændret i forhold til den nuværende udgave af Apple Watch.

Koden afslører også at der kommer to nye farver: "Ceramic-Gray" og "AlumBlushGold". Den sidste farve er formodentligt den farve der tidligere er blevet omtalt som kobber.

iPhones

Først og fremmest afslører kode i iOS 11 GM at den nye iPhone - den vi indtil nu har kaldt iPhone 8 - kommer til at hede "iPhone X". De to almindelige iPhones der også blive lanceret, vil komme til at hede iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Apple springer altså helt 7s-modellen over.

Derudover er der i koden fundet referencer til Face ID, der skal supplere eller erstatte Touch ID. Face ID er Apples betegnelse for en ny ansigtsgenkendelse. Ifølge koden kommer FaceID i øvrigt også kommer til kommende iPads og iPod Touch.

Rent hardwaremæssigt afsløres det at iPhone X får en 5,8 tommer skærm og 3GB RAM. iPhone 8 Plus får også 3GB RAM, mens iPhone 8 får 2GB RAM. Alle tre modeller får en ny A11 Fusion-chip. Det er en 4+2 core processor. Fire af kernerne er målrettet low power-mode og de to andre high power-mode.

Der er også referencer til trådløs opladning, uden at der dog oplyses hvordan det kommer til at fungere i detaljer.

Sidst men ikke mindst er der information om en ny type emojis kaldet Animojis. De vil kun blive tilgængelige på den nye iPhone X og er en type 3D emojis hvor man kan ændre eksisterende emojis med ens eget ansigtsudtryk. Kameraer scanner ganske enkelt ens ansigt og overfører ens ansigtstræk til en animeret emoji.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.