Apple har frigivet iOS 11 til iPhone og iPad. iOS 11 indholder flere hundrede ændringer og nyheder i forhold til iOS 10. Opdateringen fylder næsten 2GB og kan hentes via Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering på direkte på din iPhone eller iPad.

Jeg har listet et udpluk af de største nyheder herunder. Nogle af nyhederne kan grundet hardwarekrav eller andet være begrænset til bestente enheder.

Nem opsætning af ny iPhone

Med iOS 11 bliver det enklere end nogensinde at indstille en ny iPhone. Det vil nemlig kunne lade sig gøre helt automatisk. Den automatiske indstillingsfunktion overfører alle dine indstillinger, dit Apple ID, Wi-Fi-oplysninger, iCloud-kodeord etc. fra din gamle iPhone til din nye iPhone.

Læs mere her: iOS 11: Autmatisk opsætning af ny enhed

Masser af nyheder i Kamera og Fotos

I iOS 11 kommer der flere store ændringer i Kamera- og Fotos-appen, så specielt iPhonen bliver et endnu bedre allround kamera.

Blandt de nye ting er bedre portræt-funktion på iPhone 7 Plus, bedre lagring af billeder, så de fylder mindre samt bedre muligheder for at redigere Live Photos.

Læs mere her: iOS 11: Her er nyhederne i Kamera og Fotos

Nyt Kontrolcenter

iOS 11 byder på et nyt redesignet kontrolcenter, der kan være på en side. Man kan selv tilpasse mulighederne og flytte rundt på dem, som man vil. Det vil gøre brug af 3D Touch for at give adgang til undermenuer og ekstra justeringsmuligheder.

Læs mere om iOS 11's nye Kontrolcenter.

Redesignet App Store

En af de største ændringer i iOS 11 er en redesignet App Store med en større differentiering mellem spil og andre apps. De bliver delt i hver deres kategori og får begge en genvej i menuen i bunden. Det skal sikre at der kommer større fokus på de enkelte apps i de to kategorier og gøre det nemmere at finde det man leder efter. Hver af de to hovedkategorier er inddelt i flere sektioner eller underkategorier og er mere detaljerede end vi er vant til.

Læs mere her: iOS 11: Redesignet App Store

Gamle Apps virker ikke mere

Fra og med iOS 11 er det slut med at kunne køre 32 bit-apps på iPhonen. Fra nu af er iOS 100% 64 bit. Alle 32 bit-apps vil helt konkret holde op med at virke.

Læs mere: iOS 11: Nu holder 32 bit-apps op med at virke

Ny Arkiver-app

En af de største nyheder i iOS 11 er en app kaldet Arkver. Det er en slags pendant til Finder i macOS eller Windows' Stifinder. Det vil sige en app, der viser en samlet oversigt over alle filerne på din iPhone eller iPad. Noget rigtig mange brugere har savnet i årevis.

Læs mere her: iOS 11: Files-appen er en fantastisk nyskabelser til iOS

Nu kan man sende penge med Apple Pay via Beskeder

Med iOS 11 får Apple Pay-brugere som noget nyt mulighed for at overføre penge til hinanden. Præcis som vi kender det fra MobilePay. Det kommer dog til at foregå på en lidt anden måde nemlig direkte i Beskeder-appen.

Læs mere: iOS 11: Nu kan du sende penge til andre via beskeder med Apple Pay

Nu kan du skifte musiknumre på AirPods

Med iOS 11 er der godt nyt til brugere af Apples trådløse hovedtelefoner, AirPods. Det bliver nemlig muligt at gå til næste eller forrige musiknummer ved at dobbelttrykke på en af de to øreenheder. I Indstillinger er der nemlig kommet en mulighed for selv at bestemme hvad der skal ske, når man tapper to gange på en af enhederne. Det kunne være at to tap på den venstre enhed springer frem, mens to tap på den højre enhed springer tilbage.

Læs mere her: Med iOS 11 kan du skifte musiknummer direkte på AirPods

Scan QR-koder direkte i Kamera-apoen

Fra og med iOS 11 vil iOS's indbyggede Kamera-app kunne scanne QR-koder. Dermed slipper man for at finde og installere en tredjeparts app til formålet, hvis man har behov for denne funktionalitet.

Læs mere her: iOS 11: iPhonen kan nu scanne QR-koder direkte i Kamera-appen

Alle apps kan nu bruge NFC

Med lanceringen af iOS 11 giver Apple alle udviklere adgang til at bruge iPhonens indbyggede NFC-chip. Den har ellers hidtil kun været brugt til at håndtere trådløse Apple Pay-overførsler med samt check in via Wallet (Passbook).

Læs mere her: iOS 11: Nu åbner Apple op for at alle apps kan bruge NFC

Nem deling af Wi-Fi

En ny funktion gør det nemt at tillade gæster at få adgang til ens trådløse netværk uden at skulle rode med kodeord etc. Med den nye funktion kan en enhed der kender netværkets kodeord nemlig godkende en anden enhed, hvis denne er tæt på.

Læs mere her: iOS 11: Nem deling af wi-fi via automatisk godkendelse

Ny Dock på iPaden

En af de store nyheder i iOS 11 er, at iPaden får en dock tilsvarende den vi kender det fra macOS. For de der ikke bruger macOS og kender til dock-konceptet, er docken i bund og grund bare en app-launcher der viser ikoner over forskellige apps. Docken er normalt altid nederst på skærmen, og man bruger den blandt andet til at skifte mellem åbne apps med eller åbne apps man ofte bruger. Man kan selv bestemme hvilke apps der skal ligge i docken ud over de åbne apps. Det er den korte forklaring, den lange forklaring er at docken har mange flere avancerede funktioner.

Tip: Sådan bruger du den nye dock på iPaden med iOS 11

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.