På iPaden har man længe kunne afspille videoer i Safari inline, det vil sige direkte i indholdet på en hjemmeside. På iPhonen derimod har afspilning af video i Safari altid kun kunnet foregå i fuld skærm. Det er en markant og for mange irriterende forskel på de to enheder.

Det ændrer Apple dog på med lanceringen af iOS 10. Her bliver det nemlig muligt at afspille video inline på iPhonen også.

Når man starter en videoafspilning, åbner videoen som vi kender det i fuld skærm. Via minimer-knappen nederst til højre, kan man imidlertid minimere videoen. Den fortsætter afspilningen, så man kan scrolle i indholdet etc. på hjemmesiden samtidig. Man kan også minimere videoen ved at knibe sammen med to fingre på skærmen.

Min egen erfaring er at det dog kun virker nogle steder. Eksempelvis kan man godt afspille videoer inline på youtube.com eller dr.dk (som vist på billedet øverst). Flere andre steder virker det dog ikke. Her stopper videoen med at spille, hvis man minimerer den. Det indikerer, at der er nogle indstillinger som hjemmesiden selv kan ændre på. Eller måske er funktionen bare ikke udrullet 100% endnu.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.