Apple har frigivet den endelige udgave af iOS 10.2. Det er den anden store opdatering til iOS 10 siden lanceringen i september. Frigivelser sker knap to måneder efter lanceringen af iOS 10.1, der blandt andet bød på en ny portræt-funktion til iPhone 7 Plus.

iOS 10.2-opdateringen byder på flere nyheder i forhold til det seneste officielle frigivelse. De største nyheder er den nye TV-app samt mere end 100 nye og forbedrede emojis. Opdateringen indeholder også stabilitetsforbedringer, fejlrettelser og en masse små nyheder i diverse apps.

Nedenfor finder du en oversigt over alle de nye ting.

Nye TV-app og single sign-on

Den største nyhed i iOS 10.2 er en ny TV-app, der erstatter Video-appen. Dette dog kun USA. I Danmark er der således ingen TV-app med i iOS 10.2.

Ideen med TV-appen er at samle alt film- og TV-indhold i en app, så man ikke skal holde styr på flere forskellige apps. Appen kommer med en funktion kaldet "single sign-on". Det er en funktion, så man ikke behøver logge ind flere gange med samme kodeord, hvis en TV-udbyder tilbyder flere forskellige apps. I stedet logger man ind centralt.

Du kan læse mere her: Apple lancerer ny banebrydende TV-app

Over 100 nye emojis

Blandt nyhederne i iOS 10.2 er understøttelse af Unicode 9-emojis. Vi får blandt andet et klovneansigt, en and, en avocado og forskellige professioner. I alt er der over 100 nye emojis inklusive nye ansigter, mad, dyr, sport og professioner.

Derudover er mange af de eksistrende emojis blever redesignet med flere deltaljer.

Ny effekter i Beskeder

Flere nye fuldskærmseffekter. De sender et stort hjerte eller en regn af gnister, når man sender sin besked. Derudover er der rettet en fejl, der sommetider forhindrede, at tastaturet blev vist i Beskeder.

Kamera og Fotos

I kameraet er det nu muligt at gemme den sidst kendte indstilling, så du kan bruge det same filter eller Live Photo-indstilling, som sidste gang du tog et billede. Du slår det til under Indstillinger > Fotos og Kamera > Behold indstillinger.

Stabiliteten af kameraet er blevet forbedret hvilket giver hurtigere billedhastighed i Live Photos. Nøjagtigheden ved grupperinger af lignende fotos af den samme person i albummet Personer er også blevet bedre.

Derudover rettes flere andre fejl i Fotos.

Musik

I Apple Music er det blevetmuligt at sortere spillelister efter type, titel eller tilføjelsesdato. Det er også igen blevt muligt at give ens musik stjernemarkering fra en til fem stjerner. Det er dog kun til eget brug. Apple Musics algoritme til anbefalinger reagerer ikke på stjernerne. Derudover er der Flere småændringer i hvordan Shuffle og Repeat vises, når man afspiller en sang.

Nye baggrunde og ny widget

iOS 10.2 indeholder de baggrunde som Apple siden lanceringen af iPhone 7 har brugt i deres marketingsmateriale, men som har manglet på iPhonen. Det er to baggrunde med en form for bevægelig dråbe eller boble.

Der er kommet en ny widget til video-apen, så den er tilgængelig direkte fra hjem-skærmen. Widgeten viser indhold fra iOS's Video-app.

Homekit

HomeKit-tilbehør får understøttelse af meddelelser relateret til vinduesafdækning, tilstedeværelse, bevægelse, dør/vindue, røg, kulilte og sensor til utætte vandrør. Der kommer nu også en meddelelse, når der er en softwareopdateringer til HomeKit-tilbehør.

SOS-funktionen kom ikke med

I de første betaer var der en ny funktion der kunne ringe til alarmcentralen hvis man trykkede fem gange på power-knappen. Man kunne selv vælge om funktionen skulle være slået til eller ej, så man ikke behøvede frygte en masse unødige opkald, fra pilfingrede børn etc. Funktionen blev fjernet senere i betaforløbet og er derfor ikke med i den endelige frigivelse,

Andre rettelser

Ud over de nævnte ting er der rettelser til Mail, Tilgængelighed, Safari, FaceTime og forbedrer Bluetooth-ydeevne og -forbindelser med tredjepartstilbehør.

Sidst men ikke mindst er der en del sikkerhedsforbedringer.

Opdateringen er gratis

Som altid er Apples opdateringer gratis. Du installerer iOS 10.2 ved at gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering på din iPhone eller iPad.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.