Der er rygter om, at Apple vil lancere nogle smartbriller inden alt for længe (et par år). De bærer kodenavnet N421 og skulle ligne almindelige briller og kræve en iPhone for at virke. Der er dog mere på vej fra Apples gruppe af omkring 1.000 ingeniører, der arbejder på augmentet og virtual reality (AR og VR). Blandt andet et headset med kodenavnet N301. Her er der tale om "rigtigt" headset ala Oculus Rift som er beregnet til spil. Apple har store planer for dette headset, der oprindeligt var af en kaliber, så man ikke kunne skelne det man så fra den virkelige verden. Helt uhørt af et bærbart produkt at være, siger dem der har prøvet det. Nu er det dog skaleret tilbage, fordi der ifølge mediet Bloomberg har været uenighed om retningen internt hos Apple.

Uenighed varede i måneder

Lederen af AR-gruppen, Mike Rockwell, havde oprindeligt udviklet dette super headset, der dog var så kraftigt rent processormæssigt, at det ikke kunne komme af med varmen i et lille headset. Derfor blev elektronikken gemt væk i en særlig boks på størrelse med en lille Mac, der så kommunikerede trådløst med selve headsettet. Dette faldt dog ikke i god jord hos Apples daværende designchef, Jonathan Ive, der hellere så at man skalerede ned for kræfterne og i stedet puttede al indmaden i headsettet, altså uden en ekstra boks. Dette blev diskuteret fem og tilbage og Rockwells argument var, at man kunne lave et headset med så god en ydelse, at det ville blæse alt andet på markedet omkuld. Uenigheden varede i flere måneder og til sidst måtte topchef Tim Cook skære igennem. Cook foretræk Ives ide med den ultimative begrundelse, at Apple ikke skal lave teknologi, der fjerner folk fra den virkelige verden. Resultatet blev, at der blev droslet ned for kræfterne i N301, der derfor ikke bliver så potent, som det kunne have været med en eksterne boks.

Stadig høj ydelse

Selvom det headset der er under udvikling nu er mindre ambitiøst end det oprinderlige, beskrives det stadig som meget avanceret. Det indeholder skærme med ultra høj opløsning, der gør det vanskeligt at skelne fra den rigtige verden. Det inkluderer også et avanceret højttaleryste, der hjælper med at gøre oplevelsen endnu mere realistisk. Udseende skulle mindre om Oculus Quest, bare tyndere. Apples ingeniører arbejder stadig på at teste det med forskellige hovedforme for at finde den optimale pasform. Prisen er endu ikke fastlagt.

Disse, og flere andre lignende, AR eller VR headsets skal være det nye store produkt fra Apple. De vil få deres egen App Store og kunne bruges til både spil, videomøder etc.

Billedet øverst er et headset fra vrvana, et firma som Apple købte for et par år siden.