I Apples retssag mod Samsaung er det nu for alvor ved at komme beviser (og modbeviser) på bordet. Vi er nået over de indledende stadier, hvor det handler om fogedforbud og formodninger. Nu bliver det tunge skyts kørt i stilling.

Apple har netop fremlagt en rapport, der meget vel kunne gå hen og blive et af nøglebeviserne. Samsung protesterede imod at rapporten skulle indgå i sagen, og når man ser hvad det handler om, forstår man godt Samsung - for det stiller dem i en meget dårligt lys.

132 sider, der detaljeret beskriver, hvad der skal kopieres

Der er en 132 siders lang intern Samsung-rapport, der i detaljer sammenligner iPhonen med den originale Samsungs Galaxy 5, og nøje beskriver hvad Samsung skal kopiere fra iPhonen, for at få en bedre telefon. Rapporten stammer fra 2010 og er lavet af Samsungs product engineering team . Detaljegraden er utrolig. De mindste detaljer som Apples brug af lys og skygge for at give hjemmeskærmens ikoner mere liv bliver evalueret, og hvert afsnit slutter med en anbefaling af, hvad Samsung skal gøre for at få en bedre telefon. I langt de fleste tilfælde kan svaret koges ned til: Få dem til at ligne og virke som iPhonen.

Eksempel fra rapporten

Billedet øverst i denne artikel er en tilfældig side fra rapporten. Her sammenligner Samsung designet på den skærm, hvor man tilføjet et bogmærke i browseren. Først gennemgår Samsungs designere iPhones måde at gøre tingene på. Så beskriver de hvordan Samsung selv gør. Nederst kommer designernes anbefalinger til udviklerne så, hvilket kan koges ned til: Gør som på iPhonen.

Dette er bare et enkelt eksempel, men stort set alle steder er designernes anbefaling at kopiere iPhonens måde at gøre tingene på.

Der bliver slet ikke argumenteret sagligt eller fagligt for de forslåede ændringer. Det virker som om at argumentet "sådan gør Apple", er argument nok for Samsung.

Rapporten beviser Apples påstand om slavisk kopiering

Samsung har altså skrevet en rapport, hvori de i detaljer beskriver hvorfor, det ville være godt, hvis deres Galaxy-smartphones blev mere iPhone-agtige, og havde et mere iPhone-lignende brugerinterface. Rapporten mere eller mindre beviser Apples påstand om, at Samsung slavisk har kopieret iPhonen punkt for punkt.

Samsung på den anden side har hele tiden påstået, at det er et rent tilfælde, at deres produkter minder om Apples. De er, ifølge Samsung, udtænkt af deres egne designere uafhængigt af hvad Apple har lavet. Samsung mener, at det var fremkomsten af touch-skærmen der gjorde, at hele industrien nærmede sig det, som iPhonen tilfældigvis kom først med. Rapporten viser dog med al tydelighed, at selvom industrien nok i samlet flok bevægede sig i samme retning, så var Samsung nød til decideret at kopiere iPhonen, for at få en bedre telefon.

Har Samsung overhovedet tænkt en eneste selvstændig tanke?

For at Apple kan vinde sagen, skal de selvfølgelig ikke bare bevise, at Samsung har kopieret iPhonen, men bevise at de overtræder Apples juridiske rettigheder. Om denne rapport kan gøre det må en dommer vurdere, men der er ingen tivl om, at Samsung i hvert fald fremover vil have meget svært ved at holde fast i deres uskyld over for offentligheden.

Samsung har analyseret iPhonen i detaljer med det ene formål at gøre deres egne telefoner mere iPhone-agtige. Kort sagt lukreret på Apples udviklingsarbejde i stedet for deres eget. Man får meget nemt den tanke, at Samsung ikke har tænkt en eneste selvstændig tanke i udviklingen af deres telefoner. Måske i starten, men rapporten konkluderer sort på hvidt, at Samsung ikke selv var tilfredse med det, og i stedet bare kopierede iPhones måde at gøre tingene på frem for selv at finde på løsninger.

Det ser altså foreløbig ud til, at Apple har haft held med deres påstand om, at det ikke er et tilfælde at Samsungs produkter ligner Apples, men at det er en bevidst strategi fra Samsungs side.

Samsungs er endnu ikke kommet med en reaktion på Apples fremlæggelse af rapporten.

Man kan læse hele rapporten (oversat fra koreansk) hos AllThingsD

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.