Det nye firma Essentials har lanceret en interessant smartphone, der nok skal få garvede brugere til at løfte et øjenbrun eller to. Bag Essentials står Andy Rubin, der er kendt for at være manden, der skabte Android-platformen i sin tid.

Essentials nye telefon er et interessant bud på en iPhone-killer - og måske det mest interessante hidtil. Den har nemlig nogle meget interessante detaljer, der går i mod strømmen. Først og fremmest er der materialevalget og designet. Den er lavet af titanium og et keramisk materiale, der skulle gøre den meget holdbar. Designet er til gengæld lidt gammeldags og minder mere om Apples design fra de ældre iPhones end tidens nuværende afrundethed. Et design som Apple i øvrigt også forventes at gå tilbage til i næste iPhone.

Skærmen er en 5,7 tommer såkaldte QHD-skærm, der næsten går helt ud til kant - i hvert fald i toppen. Den har en lidt speciel aspektratio på 19:10 og en opløsning på 2560 x 1312 pixels. Det lidt specielle forhold mellem bredde og højde skyldes at skærmen omkranser højttaler og kamera øverst.

Telefonen har et frontkamera på 8 megapixel og to bagkameraer på 13 megapixel. En interessant detalje er, at man kan købe et stykke tilbehør så telefonen kan optage video og billeder i et format på 360 grader, det vil sige hele vejen rundt.

Resten af specifikationerne er ret middelmådige.

Telefonen vil selvfølgelig være Android-baseret. Den bliver tilgængelig i USA i løbet af sommeren, og kommer til at koste $699. Du kan læse på www.essential.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.