Intel har løfet sløret for Thunderbolt 3, der nu har et USB-C-stik i stedet for det Mini DisplayPort-stik, som det har haft indtil nu. Udover dette skift i selve hardwaren er det kommet understøttelse af USB 3.1, DisplayPort 1.2 og PCI Express 3.0. Med de nye specifikationer er hastigheden også blevet fordoblet til 40 Gbps. Derudover kan der leveres 100W gennem kablet.

Thunderbolt 3 kan trække op til to 4K-skærme eller en 5K-skærm ved 60 Hz. Tidligere har det været nødvendigt at bruge to kabler til en en enkelt 5K-skærm. Det er der altså lavet om på nu med den fordoblede båndbredde.

Intel forventer, at de første produkter med Thunderbolt 3 vil være på gaden inden årets udløb - formodentligt sammen med frigivelsen af næste generation processorer fra Intel, de såkaldte Skylake-chips.

Tager man Apple-brillerne på, betyder der sikkert, at nye Macs fremover udelukkende vil komme med USB-C porte, da de nu vil kunne bruges til både Thunderbolt såvel som regulært USB-udstyr. Thunderbolt vil ganske enkelt favne det hele, og skiftet til USB-stik vil sikre kompatibiliteten.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.