Der har i nogle år været rygter om at Apple vil droppe Intels processorer for i stedet at satse på egenudviklede ARM-baserede chips som tilfældet er i iOS-enhederne. Nu får rygterne ny næring fra Intel selv, der ifølge Axios, forventer at Apple allerede næste år vil skifte til egne chips.

Skiftet til egne chips er en del af Apples plan om at både iPhones, iPads og Macs skal kunne afvikle de samme apps. Altså at de samme apps umiddelbart kan hentes og afvikles på alle Apples platforme. Apple er allerede så småt i gang med denne overgang og allerede næste år vil man kunne installere både iPad og iPhone apps på sin Mac og omvendt. Ideen er at gøre det nemt for både forbrugere og udviklere samt fjerne den barriere der er nu, hvor det ikke altid er at samme apps kan fås til alle platforme.

En anden fordel for Apples er, at de selv kan sætte tempoet for hardwareudviklingen og ikke er afhængige af Intels chip-cyklus, der ved flere lejligheder har forsinket nye Macs. I de nyere MacBooks er en del af hardwaren allerede baseret af Apples egne chips. Det gælder eksempelvis SSD-controlleren, Touch-baren og Touch ID, den såkaldte Secure Enclave (en hardwarebaseret krypterings-engine) med mere. Apples A-serie af chips, der sidder i iOS-enhederne, er allerede i dag mere kraftige end flere af Intels chips, så rent teknisk er der intet til hinder for Apples planer.

Det er i øvrigt ikke første gang at Apple skifter chip-struktur i deres Macs. Først skiftede Apple fra Motorola-chips til PowerPC-chips og siden til Intel. Overgangen fra det klassiske Macintosh-operativsystem til OS X er i samme boldgade. Bortset fra i en kort periode omkring overgangen er det ikke noget, der har givet de store gener. Potentialet for mere strømlinede platforme med fælles apps er i hvert fald kæmpe stort for brugerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.