Rygterne om at Apple vil droppe det kendte jack-hovedtelefonstik fra den næste iPhone har floreret i et stykke tid og fra så mange forskellige kilder, at vi nok godt kan begynde at regne med at det vil ske. Det kan man så være for eller imod. Det afhænger også meget af hvad Apple forestiller sig alternativet bliver. Skal det være trådløst, overtager Lightning-porten eller skifter Apple til USB-C?

Nu blander chipproducenten Intel sig i debatten. De mener at det er på tide at droppe den mere end 100 år gamle jack-standard og gå fra analog til digital lyd. De foreslår at USB-C bliver den nye standard. Argumenterne er at USB-C ganske enkelt byder på flere muligheder end den gamle analoge teknologi. Blandt andet kan man sende sensor-data via USB-C samtidig med lyd. Det kunne være data fra et termometer placeret i hovedtelefonerne. Et andet argument er størrelsen. Pladskravene til en USB-C-port er ganske enkelt mindre end til en Jack-port, også fordi den analoge port skal beskyttes mod støj, hvis lydkvaliteten skal være i orden. USB-C er dog i stand til at overføre analog lyd, hvis man vil, hvorfor man i princippet bare vil kunne skifte stikket på sine eksisterende hovedtelefoner.

Pointen er ikke så meget om Intels argumenter holder vand - man kan sikkert finde fuldt gyldige argumenter for det modsatte. Pointen er at Intel overhovedet blander sig og har en vision. Alene det gør det meget mere sandsynligt, at det er den vej det går. Om det så bliver via den nye USB-C-standard eller om Apple vælger at satse på Lightning, vil tiden vise. Igen er der gode argumenter for begge dele.

Jeg har tidligere skrevet om alternativerne hvis Apple vælger at droppe jack-stikket i iPhonen: Her er mulighederne, hvis Apple dropper jack-stikket

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.