Apples seneste vidunder, Retina MacBook Pro, er ikke bare er kraftmonster, der scorer utroligt højt i benchmarkstests, den har også en imponerende lang batteritid, der slår alt andet vi tidligere har set fra Apples hånd.

I Engadgets test af maskinen, kører den store 2,6GHz-model imponerende 7 timer og 49 minutter, før den løber tør. Endnu bedre går det får modellen med 2,3GHz processor. Den klarer hele 9 timer og 22 minutter i gennemsnit. Det er uhørt lang tid, og der troede Engadget i første omgang faktisk, at der måtte være tale om en fejl. Hver eneste gang de kørte testen igennem fik de dog samme resultat.

Batteritiden opgives normalt under urealitiske forhold

Når man tjekker batteritider, skal man være opmærksom på, at langt de fleste producenter opgiver efter den såkaldte Mobile Mark-test, der laves ved en urealistisk lav belastning af systemet. I praksis vil man derfor aldrig kunne opnå så lang tid som producenterne hævder. Apple angiver ikke batteritid efter Mobile Mark-testen, men oplyser i stedet hvor længe man kan surfe på maskinen. Apples opgivede tal, vil derfor stort set altid ligge lavere end konkurrenterne, mens de i praksis dog vil være nogenlunde det samme.

Giver op til to timer mere end Apple lover

Apple opgiver selv batteritiden for Retina MacBook Pro til "op til 7 timers trådløs web". Engadgets teste viser altså, at der i praksis kan klemmes op til et par timers ekstra brug ud af den.

Langt over halvdelen af indmaden i en MacBook Pro udgøres af batteriet, der er den klart mest begrænsende faktor for, hvor lille man kan gøre en bærbar computer.

Retina MacBook Pro koster mellem 17.599 kroner og 22.499 kroner og kan bestilles i Apple Store (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.