Da Apple præsenterede iCloud og iTunes Match tidligere på året, blev de af de fleste opfattet som værende udelukkende en backup-funktion. Nu har Apple så lanceret iTunes Match beta - og det med en glædelig nyhed. Det viser sig nu nemlig, at man kan streame sin musik direkte fra skyen, uden at skulle downloade den først. I praksis vil det sige, at man streamer fra Apples kopi af sangen (256 kbps) uden at man selv behøver uploade noget. Kun hvis iTunes ikke har sangen, vil den blive uploadet. Uanset hvad vil man fra skyen få adgang til at streame eller downloade sin musik på alle ens enheder om det så er iOS-enheder eller computere.

iTunes Match er integreret direkte i den nye musik-app i iOS 5 (der erstatter iPod-appen), og i praksis vil man slet ikke bemærke, at ens musik ligger i skyen og ikke på iPhonen - forudsat at man har en ordentligt netværksforbindelse naturligivs.

For at kunne prøve iTunes Match beta skal man for det første være med i Apples udviklerprogram og dernæst have en amerikansk iTunes-konto, da iTunes Match desværre kun virker i USA. Man skal også bemærke, at det er en testperiode og at man derfor skal forvente, at Apple flere gange undervejs nulstiller ens bibliotek i skyen. Det er derfor vigtigt, at man gemmer en lokal kopi af sin musik.

iTunes Match forventes lanceret sammen med iOS 5 senere på året. Prisen er $25 om året. Ud over denne betalingsservice, der dækker alt ens musik uanset hvordan man er kommet i besiddelse af det, er der en gratis version, der kun dækker musik købt gennem iTunes Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.