En engelsk virksomhed i magasinbranchen er begyndt at bruge Apples nye iBeacon-funktionalitet til at give udvalgt adgang til deres digitale magasiner. På værtshuset Bar Kick i Shoreditch i det østlige London, har de placeret en iBeacon, der giver gratis adgang til fodboldmagasinet "When Saturday Comes". Men kun så længe man er på baren. Når man forlader den, skifter det til den normale betalingsløsning.

Det er med andre ord en digital udgave af, at cafeer og barer tilbyder kunderne adgang til aviser og magasiner. I stedet for at det sker via en fysisk magasin eller cafeens iPad, sker det nu på ens egen iPad.

Der er et enormt potentiale i dette marked især for nichemagasiner. Koblingen til et fysisk sted gør det endnu mere interessant. Af eksempler kan nævnes, at en biograf stiller filmmagasiner til rådighed i foyeren, at en bokseklub stiller boksemagasiner til rådighed i klubloklaerne etc.

iBeacon er et stykke hardware, der via BlueTooth kan kommunikere med enheder i nærheden. Det kan blandt andet bruges til mikrolokationsbestemmelse iden døre, det vil sige en slags GPS i store bygninger, eller til lokationsbestemte services. Det kunne være adgang til gratis magasiner, tilbud i bestemte butikker etc.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.