Apple har lanceret funktionen "I nærheden" i flere ny lande blandt andet Danmark og Sverige.

Med I nærheden - eller Nearby som den hedder på engelsk - får man en oversigt over hvilke spisesteder, butikker etc. der er i nærheden af hvor man selv er. Alle steder er ordnet i kategorier som igen er delt ind i underkategorier. Den kunne være kategorien "Mad og drikke", som så igen kan opdeles i Restauranter, Fastfood etc.

I nærheden kan tilgås på to måder, og de virker lidt forskelligt. Den ene måde er via Kort-appen, hvor i Nærheden-forslag kommer frem, når man skriver i søgefeltet. Den anden måde er ved at swipe helt til venstre på hjemmeskærmen. De kategorier der vises ved den sidstnævnte måde er proaktive, det vil sige at de tilpasser sig situationen. Om morgenen foreslås eksempelvis steder der serverer morgenmad, mens man om aftenen får andre forslag. Ganske smart.

Hvis du ikke vil have, at Siri eller Spotlight kommer med forslag til steder i nærheden, skal du åbne Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester. Tryk derefter på Systemtjenester, og slå Safari & Spotlight-forslag fra.

I nærheden blev lanceret som en del af iOS 9 i efteråret, men virkede til at starte med kun i ganske få lande. Efterhånden har Apple udbredt det til flere lande, så vi nu er oppe på godt og vel en halv snes stykker.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.