Der findes et hav af forskellige typer skærmbeskyttelse til iPhones og smartphones generelt, men hvad skal man vælge? Skal man overhovedet vælge noget, eller er det federe at have telefonen 100% som Apple har skabt den? Altså helt og aldeles fri for cover, panserglas, skærmfilm og lignende?

Vi har tidligere berettet om, at iPhones har de bedste skærme i verden, men det betyder desværre ikke, at de er udødelige, eller specielt modstandsdygtige overfor slag eller ridser. Og når man er glad for sin telefon, er det bare super trist, at skulle leve med en ridset, eller i værste fald helt smadret skærm.

Forskellige typer skærmbeskyttelse

Der findes som sagt en del forskellige typer skærmbeskyttelse til din iPhone, men de tre mest udbredte må nok være panserglas, skærmfilm og lædercovers, der beskytter hele telefonen.

Panserglas

Panserglas var en revolutionerende nyhed, da det blev lanceret i sin tid. Panserglas er hærdet glas, der cirka 9 gange stærkere end almindeligt glas. Det betyder, at du med panserglas på telefonen, kan udsætte skærmen for særdeles voldsomme angreb, uden at den lider overlast. Panserglasset udemærker sig også ved, at det ikke kompromitterer skærmens touch funktion, og dermed ikke er en belastning for dig i det daglige. Til gengæld forringer det billedkvaliteten en smule.

Skærmfilm

I samme kategori som panserglasset, finder vi skærmfilm. Skærmfilm er dog ikke på samme måde hård, og fungerer lidt ligesom en tape, der monteres henover skærmen for at beskytte den. Skærmfilm er panserglassets forgænger, og har lidt markante markedstab siden dens hærdede efterfølger så dagens lys.
 Sidenhen er teknologien heldigvis blevet forbedret, så man ikke længere skal døje ligeså meget med små luftbobler under filmen, som det var tilfældet i ”gamle dage”.

Lædercovers

Hvis ikke du ønsker at benytte hverken panserglas eller skærmfilm, men stadig gerne vil beskytte din skærm, kan en mulighed være en læderlomme. Du kender dem helt sikkert godt. Det er de covers eller etuier, der fungerer som en slags pose til din telefon. Lommen er forsynet med en snor, der løfter telefonen op, når den skal bruges. Det smarte ved denne type cover er, at du slipper for at have noget permanent på telefonen. Ulempen er dog, at der ikke er meget beskyttelse at hente, hvis du taber telefonen mens du bruger den.

Der findes mange forskellige typer af skærmbeskyttelse, og hvilken type man foretrækker, er nok i høj grad et spørgsmål om smag og behag.

Hvilken type skærmbeskyttelse bruger du?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.