De første anmeldelser af den ny iPhone X er begyndt at tikke ind. Apple har givet en række udvalgte medier 24 timer i selskab med iPhone X. Der er med andre andre ord ikke tale om dybdegående anmeldelser efter længere tids brug men om de første umiddelbare indtryk.

Den absolut mest interessante ting ved iPhone X er hvordan den klarer sig på de tre områder hvor den adskiller sig fra Appels tidligere iPhones. Hvordan fungerer Face ID, hvordan fungerer en iPhone uden hjem-knap og hvor generende er hakket eller udskæringen i toppen af skærmen? Der er disse tre områder jeg vi fokusere på i denne gennemgang af de første indtryk. Som sagt er det også kun de første indtryk. Tingene vi helt sikkert se anderledes ud når anmelderne har haft noget mere tid. Det vender jeg tilbage til, når det er aktuelt.

Den generelle opfattelse er at iPhone X er fantastisk designet og at Face ID virker godt. Den manglende hjem-knap kræver lidt tilvænning, men vi generelt ikke være savnet. Værre er det med hakket i skærmen der i visse situationer er et problem.

Vi starter med Face ID

Alle er enige om at Face ID virker godt. Flere har testet på tvillinger, med fotos eller endda masker. Det er ikke lykkedes nogle af dem at snyde iPhonen. To enæggede tvillinger kan muligvis åbne hinanden telefoner, men det har Apple allerede gjort opmærksom på, så det kommer ikke som en overraskelse. Fotos, videoer, naturtro masker og så videre fungerer til gengæld ikke.

The Verge noterer at der kan være småproblemer med Face ID i omgivelser med meget skiftende eller forskellige lys. TechCrunch skriver at Face ID virker lige så hurtigt og præcist som 1. generation Touch ID men måske en anelse langsommere end 2. generation Touch ID. Hos The Washington Post erfarer de at Face ID virker 9 ud af 10 gange, men at man specielt ikke skal holde iPhonen for tæt på ansigtet.

Hakket i skærmen er irriterende

Den underlige udskæring øverst i skærmen på iPhone X er en af de mest kontroversielle ting ved iPhone X. Den ser godt ud på Apples reklamefotos, men der er situationer hvor den virker malplaceret. Generelt vænner man sig dog til det og efter kort tid er det ikke noget man bemærker længere.

Først og fremmest ved videoafspilning er hakket i vejen. En video kan fylde hele skærmen men har altså en hak i den ene side. Eller også kan videoen gøres mindre så man undgår hakket men til gengæld får sorte rammer hele vejen rundt. Ikke optimalt, når nu ideen med iPhone X er en enhed med en stor lækker skærm.

Et andet problem er alle de apps der ikke er opdateret til iPhone X. De vil enten have sorte rammer i top og bund som vi kender det fra iPhone-apps på iPaden, eller også opfører de sig bare mærkeligt. At efter hvilke apps der er tale om er problemet større eller mindre.

Den manglende hjem-knap kræver noget tilvænning

I 10 år har vi været vant til at iPhonen har en hjem-knap der ikke bare bringer en til hjem-skærmen men har flere andre funktioner også. At ændre på det kræver tilvænning. CNET skriver at de blev ved med at række ned efter den hjem-knap der ikke var der i de første par timer og at det føltes som om de havde mistet tommelfingeren.

Hos The Washington Post skriver de at de efter den første dag med iPhone X må indrømme at de nogen gange savner den enkle hjem-knap.

Video

Jeg vil slutte af med en enkelt video. Den er fra The Verge og kommer godt og hurtigt rundt om de vigtigste ting på en afbalanceret måde:

"iPhone X er klart den bedste iPhone nogensinde. Den er tynd, den er kraftfuld, den har ambitiøse ideer omkring kameraerne og den skubber telefoner designudtryk ind i en hel ny og underlig retning. Men Face ID er en rejse, og du skal være klar til det."

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.