I mange år har det været sådan, at mange spil og programmer kun blev lavet til Windows-computere. Efterhånden bliver de samme programmer nu lavet både til Windows og Mac, og nogle er endda bedre til Mac end de er til PC, fordi de er mere intuitive, som de fleste macbrugere foretrækker.

Det er særligt tegneprogrammer der er blevet rigtig gode. Blandt andet programmet Painter 2017, som vil gøre enhver kunstner lykkelig for at kunne føre sin kunstnerfærdigheder direkte over på den digitale platform.

Virusprogrammer er der efterhånden også rigtig mange af. Tidligere har det ikke været nødvendigt at beskytte sin Mac, men efterhånden bliver hackerne bedre og bedre og hvorfor så ikke tage sig nogle forholdsregler, så man ikke lever på kanten i usikkerhed? Det er også vigtigt at holde iOS opdateret for at undgå brud på sikkerheden. Apple har skrevet en lille note om sikkerheden i den seneste opdatering her.

Der er også mange spil der er populære, som ses oftere og oftere downloadet til Mac. Ofte er de nye spil dyrere til Mac, men heldigvis findes der gratisversioner man kan teste inden køb.

Download.dk kan du finde både spil, antivirusprogrammer og tegneprogrammer til Mac. Alle programmerne er som udgangspunkt enten freeware eller trialware, så du kan afprøve dem og få en god fornemmelse af om det er et program du ønsker at bruge inden du køber.

Måske kan du finde en masse programmer på siden, som du ikke vidste man kunne få til Mac. Det er nok programmer som det tidligere nævnte Painter 2017, ArtRage 4 og Easy Cut Studio, der er mest henvendt til macbrugere. Ofte er det grafikere og kunstnere, som har glæde af Macs rigtig gode brugervenlighed og simple funktioner. Der er også mange der bruger Mac’en til at redigere video i. Det er helt sikker noget der vil blive mere og mere af, efterhånden som kommunikationen flytter mere over på videomedier. Der findes flere videoredigeringsprogrammer på Download.dk. Blandt andet kan nævnes Video Editor for Mac, som ligger i en prøveversion i den nyeste version.

Du behøver dog ikke være grafiker eller kunstner for at kunne få noget ud af de programmer der er til Mac. Måske vil du bare bruge din computer helt almindeligt med et tekstbehandlingsprogram, og måske er du lige skiftet fra en PC til en Mac, så du lige skal lære den nye verden at kende.

Her er der heldigvis også et bekendt program fra PC-verdenen, som du kan downloade. Microsoft Office til Mac fås på dansk i en prøveversion.

Som almindelig bruger har du altså gode muligheder for at lære nye sider af din Mac at kende med mange af de programmer der ligger på Download.dk eller andre steder på nettet. Prøv dig frem og se hvad du kan bruge. Måske finder du noget helt nyt du ikke vidste fandtes, men som du vil blive rigtig glad for.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.