I et marked, hvor det samlede salg er faldet med over en halv million computere sammenlignet med 4. kvartal 2009, er Apple med en vækst på 24% og Toshiba med en vækst på 14% de eneste lyspunkter. Resten af branchen oplever faldende salgstal. Værst ser det ud for Acer, der har oplevet et fald på hele 30%.

Det er Gartner der står bag tallene og de forudsiger at computersalget vil fortsætte med at falde i 2011, måske endda mere end i 2010. Årsagen angives at være iPadens indtog i 2010 og flere andre tablets lancering i 2011.

Apples samlede salg udgjorde 1,86 millioner computere og med en markedesandel på 9,7% er hver tiende computer der sælges i USA altså en mac. Mon ikke Apples dominans på markedet for håndholdte enheder spiller kraftigt ind her? Siden iPhonens lancering i 2007 har Apple fordoblet sin markedsandel i USA. Det er imponerende, når Apples computere traditionelt set er en del dyrere end konkurrenternes. Men hvor flere af lavprisproducenterne altså oplevet store fald i afsætningen, stiger Apple altså eksplosivt.

Kilde: Gartner's Preliminary U.S. PC Vendor Unit Shipment Estimates for 4Q10

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.