IDC's seneste kvartalstal for salget af computere i Danmark er god læsning for Apple, hvis salg er steget 7% sammenliget med sidste år. Samlet set er branchens salg faldet med næsten 30%, så der kun blev solgt 288.000 computere i sidste kvartal. Værst ser det ud for Acer, hvis salg er mere end halveret.

HP ligger stadig øverst på listen med 27% af markedet, men må notere en nedgang i salget på omkring 25%. Lenovo ligger nummer to med 17,5% og en nedgang på 15%. Acer ligger nu tre med ligeledes 15%, men altså efter en halvering af salget.

Apples salg er steget 7% og markedsandelen ligger omkring 11% svarende til at hver niende solgte computer i Danmark nu er en Mac. For bare nogle år siden lå Apples markedsandel på 3-4%, men når man selv vokser og resten af markedet bløder, så kan der hurtigt ske noget.

Apple har de sidste år satset massivt på at øge antallet af Mac-forhandlere og noget tyder på, at det har båret frugt.

Kilde: crn.dk

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.