En undersøgelse fra et amerikansk forsikringsselskab (Squaretrade) med speciale inden for elektronikforsikring viser, at omkring 10% af de forsikrede iPads får en skade inden for de første 12 måneder. Her er kun medregnet deciderede skader, hvor man eksempelvis taber iPaden. Produktionsfejl er ikke regnet med. Ejere af en af de nye modeller (det vil sige iPad 2 eller nyere) oplever 3 gange så mange skader som ejere af den oprindelige iPad. iPaden er altså blevet mere skrøbelig i takt med at den er blevet tyndere og lettere.

Hver femte skade går ud over skærmen. Noget man kun kender alt for godt hos iPhone-Service.dk, der reparerer masser af ødelagte iPads. Deres forretning blomstrerer. De har netop åbnet en ny butik i Aalborg udover de eksisterende i København og Odense.

Men hvorfor er netop skærmen så hårdt udsat? Først og fremmest skyldes det, at skærmen på iPad 2 eller nyere ikke er indlejret i rammen. Den stikker tværtimod en lille smule op. Taber man iPaden er sandsynligheden for at den får en skade, hvis den lander på kanten, derfor større. En anden interessant observation er, at Apples Smart Cover, som blev introduceret med iPad 2, måske øger sandsynligheden for en ødelagt skærm. Nu er coveret heller ikke tænkt som en beskyttelse mod tab, som visse andre covers. Måske er det selve hængslet, der giver en forkert "slagflade", når iPaden lander på kanten.

Skader skyldes hyppigst tab

Den hyppigste årsag til en ødelagt skærm er selvfølgelig at man taber sin iPad. Over halvdelen af de ødelagte skærme skyldes en tabt iPad. Knap hver sjette skade skyldes, at iPaden er røget ned fra et bord, mens hver tiende skade er relateret til brug i bilen.

De voksne kan derimod glæde sig over, at børnene er gode til at passe på deres iPad. Kun 8% af skaderne skyldes forkert brug fra en barns side, mens kæledyr står for 1% af skaderne. Så lad bare hønen fortsætte med at spille Angry Birds.

Heldigvis kan en ødelagt skærm dog hurtigt repareres, og det er en del billigere end at skulle købe en helt ny iPad. Der findes butikker over hele landet og nogle steder, som hos førnævnte iPhone-Service.dk reparerer de mens man venter. Det eneste der lider et knæk ud over skærmen, er altså pengepungen. Så lad være med at lade iPaden ligge i skuffen, hvis skærmen går i stykker. Du kan være oppe at køre allerede samme dag, uheldet sker.