På tirsdag den 10. september afholder Apple et event i San Francisco. Blandt de ting, det forventes Apple løfter sløret for, er selvfølgelig den nye iPhone, der hvis 'Apple følger vanlig praksis, kommer til at hedde iPhone 5S. Vi har lavet en opsummering på de rygter og spekulationer, der har været hen over sommeren, og skrevet lidt om, hvad vi forventer Apple trækker op ad hatten.

Vi forventer korte træk en iPhone 5S der ligner og koster det same som iPhone 5. Måske i et par nye farver og selvfølgelig med bedre specifikationer over hele linjen. Den store ting bliver en fingeraftrykssensor, og ikke mindst hvad Apple har af planer for den i forhold til software og nye tjenester,

Design

Alt andet end et design identisk med iPhone 5, vil være en overraskelse. Vi har i hvert fald ikke set det mindste, pege i anden retning. Det skulle da lige være, hvis den omtale iPhone 5C er den eneste nye iPhone, og altså ikke en lavpris-udgave, men den rigtige iPhone. I såfald bliver designet jo ændret.

Til gengæld tyder lækkede billeder på, at der kommer to nye farver, enkelte hævder endda, at de to gamle farver forsvinder. Vi tror dog på, at Apple udvider farveskalaen. De nye farver er guld (eller champagne-farvet) og en grålig farve kalder grafit.

Der kommer selvfølgelig nogle småændringer som følge af nye specifikationer omkring kameraet og hjem-knappen, men bortset fra de nye farver, vil man nok ikke kunne se forskel på iPhone 5 og iPhone 5S.

Specifikationer

Det mest interessante er selvfølgelig, om Apple har nogle nye specifikationer klar. Blandt de "selvfølgelige" ting er en opgraderet processor, formodentligt kaldet A7. Rygterne har talt om, at den måske bliver Apples første mobilprocessor med 64 bit-arkitektur. Blandt andre "selvfølgelige" ting er et bedre batteri og et bedre kamera, måske med to flash-dioder.

Kigger vi på lagerpladsen, hedder valget i dag 16GB, 32GB eller 64GB. Om Apple tager springet til 128GB er nok tvivlsomt, det har i hvert fald været sparsomt med rygterne. I virkeligheden er det nok også bare en detalje. Der kan næppe være ret mange, for hvem 128GB på en telefon er et must. Det giver mere mening på iPaden.

De rigtigt spændende ting kan i virkeligheden koges ned til to ting: NFC og en fingeraftrykssensor. Vores bud er Nej og ja. NFC har der været talt om i flere år nu, uden af teknologien for alvor er slået igennem. Ganske enkelt fordi det har været meget sparsomt med mulighederne for at bruge den til noget fornuftigt. Ingen tvivl om, at netop Apple kunne lave om på det - hvis de ville. De har masser af NFC-teknikere ansat- Specielt i en kombination med en fingeraftrykssensor. Vi har bare ikke rigtigt set noget i løbet af sommeren, der indikerer af NFC er på vej til iPhone 5S. Apple er også så store, at de i virkeligheden kunne lave deres eget system. Man kan sagtens lave mobilbetalinger, via andre teknologien end NFC.

Helt anderledes er det med fingeraftrykssensoren, der efter al sandsynlighed bliver indbygget i hjem-knappen. Den har der været massive rygter om, og der er fundet kode i iOS 7, der bekræfter dette. Det store spørgsmål er dog, hvad den skal bruges til. Simpel adgangskontrol er en selvfølgelig, men også lidt overkill. Den må skulle bruges til noget andet og mere interessant. Noget hvor sikkerhed virkelig er vigtigt. Den kan koges ind til én af to ting: Noget med penge eller noget med personlige oplysninger. Der har stort set været helt stille omkring hvad sensoren skal bruges til at beskytte, så det vil vi ikke gøre os kloge på. Vi forventer dog, at Apple trækker et eller anden funktionalitet op ad hatten på tirsdag relateret til fingeraftryksteknologi. Vi forventer også, at det bliver "stort". Noget der for alvor gør en forskel.

Navnet

Følger Apple deres vanlige praksis kommer den til at hedde "iPhone 5S". Første gang Apple bruge S-betegnelsen, stod S for speed, anden god stod S for Siri, og denne gang kan S så passende stå for Security, fingeraftrykssensoren in mente.

Prisen

Prisen bliver med al sandsynlighed identisk med hvad iPhone 5 koster i dag. Det vil sige, at den billigste iPhone 5S kan fås for 5.199 kroner uden binding. Da dollarkursen er faldet med næsten 5% siden sidste år, kan vi måske være heldige, at Apple sætter prisen ned tilsvarende, så vi lander på 4.999 kroner. Det ville i hvert fald være en psykologisk god pris.

Lancering

iPhone 5S forventes præsenteret på tirsdag. Traditionelt plejer Apple at sætte de nye produkter til salg fredagen i den efterfølgende uge, det vil sige den 20. september. Dette er kun for USA og udvalgte markeder. Sidste år gik der yderligere en uge, før den kom til Danmark, så fredag den 27. september er et godt bud. Det kommer dog helt an på, hvordan produktionen går. Vi har før set, at lanceringen er trukket ud på grund af for stor efterspørgsel i forhold til udbuddet.

iPhone 5C

Læs også vores forventinger til iPhone 5C.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.