Der kommer snart en ny form for scrolling i Safari i iOS. Det skriver flere kilder. Eller rettere sagt, så vil der blive justeret på scrollingen i Safari så der bliver hurtigere og kommer på linje med hvordan scroll fungerer i alle andre apps på iOS. I Safari har scroll nemlig altid opført sig anderledes end i andre apps.

I iOS er det normale at man kan scrolle hurtigt og at man kan give indholdet et skub hvorefter det fortsætter et stykke tid indtil det mister farten. Prøv eksempelvis at scrolle i mailoversigen eller i dine kontakter. I Safari fungerer det anderledes. Her har indholdet mere inerti. Det virker tungere og kan ikke på samme måde skubbes afsted. Det går hurtigere i stå.

Det vil Apple altså nu lave om på, så Safari kommer på linje med alle de andre apps. Ændringen er foranlediget af en debat omkring Googles Accelerated Mobile Pages Project (AMP), der i Safari scroller anderledes end normale hjemmesider. Ifølge flere kilder skulle Apple være blevet klar over dette, efter at Google har anmodet dem om at rette fejlen. I stedet har Apple noget overraskende svaret, at de vil ændre på Safaris normale scroll, så den kommer på linje med AMP og ikke omvendt.

Om man foretrækker den ene eller den anden type scroll er nok en smagssag. Uanset hvad skal vi nok regne med at vi fra og med iOS 11 vil få en hurtigere scroll i Safari. iOS 11 forventes i øvrigt lanceret i den første betaudgave den 5. juni, når Apples årlige udviklerkonference, WWDC, starter.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.