Hvad gør man, hvis man vil skabe maksimal opmærksomhed omkring en produktlancering? Apple plejer normalt at holde et event, hvor verdenspressen står på nakken af hinanden. Samsungs strategi er at køre nogle kendte mennesker ind, til at kaste lidt glamour og glitter over begivenheden. Måske i erkendelse af, at produkterne ikke selv kan klare den opgave.

Da Samsung lancerede Galaxy Note 10.1 i New York, var en af de hidkalte den amerikanske model Kate Upton. Hun stiller gerne op for fotograferne. Der findes dusinvis af billeder af modellen stående på den røde løber (jo, sådan en havde de rullet ud) med Samsungs tablet i hænderne og et stort smil. Ingen skulle være i tvivl om, at de kendte modeltyper elsker deres Samsung-produkter. For det gør de, ingen tvivl om den sag.

I hvert fald så længe bliver betalt for det. For et billede taget lidt senere på aftenen viser, hvad Upton i virkeligheden foretrækker rent privat. Og hvad er det, der ligger ved siden af den kære Upton? Det er såmænd en hvid iPhone. Så selv til et event, hvor man bliver betalt for at reklamere for Samsung, vil man hellere lufte sin egen iPhone i stedet for at holde den i tasken, så illusionen om at man er vild med Samsung bevares. Om det siger mest om Upton ellers Samsungs evner udi event-planlægning, må være up (!) til den enkelte af vurdere. Samsung har i hvertfald været så tilfredse med Uptons præstation, at sidenhen har brugt hende til andre arrangementer.

Det er i øvrigt ikke lang tid siden, vi skrev om tennisspilleren David Ferrer, der begejstret twittede om Sansungs nye mobil - fra sin iPhone. Det er ret morsomt, at Samsung forsøger at betale kendte mennesker for at reklamere for deres gejl, samtidig med at de selvsamme mennesker i virkeligheden bruger iPhones. Måske det er forklaringen på, hvorfor Samsung salg i USA sidste år ikke steg, selvom Samsung brændte 2,3 milliarder kroner af på annoncering i landet. Folk har ganske enkelt gennemskuet, at når de kendte "helt naturligt" anbefaler Samsung, så er de sikkert blevet betalt for det. Er det virkelig så svært for Samsung at finde nogle kendte mennesker, der rent faktisk bruger Samsung privat?

Vi ved godt at billedet er fra sidste år. Men: Hey, det er fredag, og så gælder det helt andre regler. God weekend.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.