En Saudiarabisk mand kræver en iPhone 6 som medgift fra den ivrige undersvend, der har friet til hans søster. Det skriver det kuwaitiske dagblad Al Anba. Manden kræver iPhonen udleveret så snart den er tilgængeligt lokalt, og fortæller at ægteskabet ikke kan fuldbyrdes indtil da.

Medgift er almindelig i den arabiske verden. Det er normalt enkle symbolske gaver hustruen bringer ind i ægteskabet som gave fra sine forældre, men i dette tilfælde er det altså den kommende gom, der skal vise sine gode vilje. Selvom gaven bør være symbolsk insisterer nogle familier på at kræve voldsomme summer i medgift for at tillade ægteskab.

"Vi har hørt om en hel del ting efterhånden, men en iPhone 6, der ikke engang har ramt markederne er en smule bizart," udtaler en kontorfunktionær. "Vi har brug for at fremme en kultur, hvor ægteskab ikke bruges af nogen til at få gaver eller få overskud på nogen måde. Hvis jeg havde været gommen, ville jeg have konfronteret broderen."

iPhone 6 frigives i Saudi Arabien på lørdag i næste uge, så om ikke andet, bliver ventetiden trods alt til at overskue - omend gommen måske kommer til at tilbringe en rum tid i køen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.