Vi kender vist alle de håbløse automatoversatte manualer, der følger med elektronik fra Kina. Fuldstændigt ubrugelige, men af og til gemmende på et godt grin. Et eksempel er denne oversættelse: ”Behage at slukke for den DVD Registreret hen til indrømme TIDTAGER hen”.

Nu tager LG skridtet videre, og indfører dette kina-dansk i deres nye topmodel inden for smartphones, Optimus G. Ikke bare i manualen men som en del af brugeroplevelsen på telefonen. V2 har testet enheden, og beretter om at man bliver begavet med sætninger som: "Tænd lygten for forreste tryktast - Baggrundslys of front berøringstast tænder".

En anden perle er: "Eco tilstand. Strømsparetilstand udvider batterilevetiden ved dynamisk optimering CPU kontrolpolitik. Når Øko-tilstand er slået fra, bruges automatisk tilstand til at styre Quad borekerner at give optimeret systemets ydeevne."

Der er ikke første gang, at de elendige oversættelser er blevet spottet. I en tidligere anmeldelse noteres det, at "push mail" er blevet oversat til "trykmail", og at den slags er strøet med rund hånd ud over hele styresystemet.

Det er altså ikke en tidlig aprilsnar. Vi skal dog lade være usagt, om det er Googles nyeste påfund, at Android fremover bare oversætter ved hjælp af Google translate.

De fleste anmeldere er i øvrigt om, at til prisen (mellemsegmentet omkring 3.500 kr), er telefonen et godt køb.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.