Verdens tredjestørste producent af mobiltelefoner, kinesiske Huawei, dropper Windows Phone på deres mobiltelefoner. Det skriver Wall Street Journal. I to år har Huawei ellers forsøgt sig med Windows-telefoner, men har ikke fået andet end underskud ud af det. Derfor er der heller ikke planlagt nye Windows-telefoner hos Huawei.

Huawei regner derudover ikke med at sende telefoner med Samsungs Tizen-styresystem på gaden, hvilket de ellers har overvejet og undersøgt. Forklaringen er den ganske enkle at der ifølge Huawei ikke er plads til andet end Android og iOS på smartphonemarkedet. Efterspørgslen efter telefoner med Windows Phone er så lille, at det ikke giver nogen mening, og når ikke engang Windows Phone kan lokke kunder til, vil Tizen slet ikke kunne, er Huaweis vurdering.

De seneste tal viser at Windows Phone har mister en tredjedel af deres markedsandel på et år, og nu er helt nede på 2,5%. iOS mister også terræn til Android, der takket være enormt salg af billige smartphones buldrer frem. iOS ligger dog stadig lunt i svinget med 12% som verdens næststørste styresystem til smartphones.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.