HP deler ikke Apples begejstring for Thunderbolt. De har overvejet muligheden, men har besluttet at satse på USB 3.0 "Vi har overvejet det. Vi overvejer det stadig. Vi har endnu ikke fundet noget værdifuldt det kan bruges til", udtaler Xavier Lauwaert, worldwide marketing manager for desktop-computere hos HP. Han kalder også Thunderbolt for en "fancy løsning". Måske spiller det også en rolle for HP's strategiske valg, at de ved at fravælge Thunderbolt, kan isolere Apple og bære brænde til bålet om, at Apple vælger løsninger, der ikke er kompatible med resten af branchen.

Thunderbolt er en ny lynhurtig teknologi til dataoverførsel, som er udviklet af Intel. Apple er de første der har taget teknologien til sig med lanceringen af MacBook Pro's tidligere på året. Sidenhen har Apple lanceret nye iMacs med Thunderbolt-understøttelse. Derudover findes der lidt forskeligt trediepartstilbehør.

Hvis teknologien for alvor skal slå igennem, skal den selvfølgelig udbredes, så den bliver standard i hele branchen, hvor USB 3.0 lige nu lader til at være i førertrøjen. Intel arbejder dog på, at inkludere USB 3.0-protokollen i Thunderbolt-specifikationer, således at Thunderbolt også kan tilsluttes USB 3.0-udstyr.

Kilde: PCworld

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.