Apples nye smarthøjttaler, HomePod, kom på markedet i slutningen af sidste måned i USA, Australien og UK. Siden er der gættet og spekuleret meget over hvordan lanceringen er gået. Et er at kigge på anmeldelser og brugernes erfaringer - og der tyder det på at de fleste er positive - noget andet er salgstal. Her er der ikke rigtigt kommet noget frem. Hverken fra Apple selv - der er de eneste der reelt kender dem - eller fra tredjepart.

Nu kaster NPD Group en smule lys over mystikken. Ifølge deres oplysninger solgte HomePod bedre på lanceringsdagen i USA end eksempelvis Sonos One og Google Home Max gjorde den første dag. Kun Amazon Echo Dot solgte bedre end HomePod. De reelle tal oplyses dog ikke. Vi ved derfor ikke hvor tæt de forskellige konkurrenter ligger.

NPD Group har et ret godt indblik i hvad der sælger i USA. De har nemlig en tjeneste der holder veje med salget hos en række forhandlere. Så når de er kommet frem til at HomePod sælger bedre end eksempelvis Google Home Max, kan vi godt regne med at det passer.

Analytikeren Gene Munster forudser at Apple vil sælge 7 millioner HomePods i år og sætte sig omkring 12% af markedet.

Scroll ned for at se kommentarer