Ifølge avisen Spiegel, har myndighederne i Holland planer om at åbne 11 såkaldte Steve Jobs-skoler i august. Omkring 1.000 elever mellem 4 og 12 år skal gå på skolerne. De vil ikke komme til at stifte bekendtskab med hverken kladdehæfter, skolebøger eller skoletasker. Der vil heller ikke være tavler, klasselokaler eller klasselærere. Klasser, elevplaner og traditionel undervisning er også passé, ligesom faste timer og mødetider er det. I stedet vil de alle få en iPad, og undervisninger, eller skal vi sige indlæringen, vil foregå individuelt. Og i stor grad vil det være op til de enkelte børn, hvad de vil bruge tiden på. Indlæringen vil derfor tage udgangspunkt i, hvad de enkelte børn finder interessane, og spil i "skoletiden" vil være helt i orden.

Der nævnes en skole i byen Breda som eksempel. Den vil have åbent hver dag fra klokken 7:30 til 18:30 - også i weekender og ferie. Kun juledag og nytårsdag vil den være lukket. Børnene kan så komme og gå som de vil. De skal dog være på skolen mellem 10:30 og 15:00.

Ideen er at børne skal lære gennem brugen af iPad-apps i deres eget tempo. Lærerne fungerer som assistenter, der skal hjælpe børnene med at nå deres mål og komme videre. Lærere og forældre får mulighed for at holde øje med hvad børnene bruger tiden på, så de hele tiden kan følge med i udviklingen og fremskridtet. Hver 6. uge mødes de enkelte elever, deres forældre og lærere for at snakke om hvordan det går, og hvordan de bliver endnu bedre.

Det er den hollandske forsker Maurice de Hond, der står bag initiativet, og han regner med at det vil brede sig til mindst 40 skoler næste år. Skolerne vil være folkeskoler med gratis undervisning, der er åbne for alle.

Scroll ned for at se kommentarer