Holland forbyder teleselskaber at blande sig i hvad kunderne bruger nettrafikken til

For halvanden måned siden skrev vi, at Telia i Sverige vil blokere for brugen IP-telefoni (VoIP) i deres datapakker. Telia mener, at brugen af VoIP-tjenester som Skype, Vopium og Vier koster selskabet penge, fordi folk så ringer mindre på traditionel vis. Telia kalder brugere af IP-telefoni for gratister.
Noget tyder altså på, at teleselskaberne har meget svært ved at omstille sig fra at være forhandler at serviceydelser (som samtaler) til at være leverandør af rå datatrafik, som kunderne så selv er herre over.
Som en konsekvens af denne fremgangsmåde, har Holland nu, som det første EU-land, vedtaget en lov der gør det ulovligt for internetudbyderne at diskriminere mellem datapakker, skriver The Verge.
I Holland er det derfor nu forbudt at lægge et ekstra gebyr på datapakkerne alt efter hvad kunden anvender dem til. Loven slår fast, at det suverænt er op til kunden hvad man vil bruge sin data på. Teleselskaberne må fremover ikke blande sig i hvad kunderne bruger deres data til, og det bliver også forbudt for teleselskaberne at analysere kundernes forbrug via den såkaldte deep package inspection-teknik, som afslører præcist hvad man som kunde foretager sig på nettet.
Man kan håbe på, at dette initiativ breder sig til resten af EU-landende, så det er kunderne der bestemmer hvad man vil bruge sin data på, og ikke teleselskaberne.