Da Apple præsenterede Apple Watch i september var det meget meget sparsomme oplysninger om blandt andet prisen. Alt vi fik at vide var, at prisen ville starte ved $349. Det svarer nogenlunde til, at Apple Watch kommer til at koste 2.649 kroner i Danmark.

Men dette er vel og mærke kun fra-prisen for det billigste ur. Den franske hjemmeside iGen.fr hævder at have fået oplysninger om nogle af de andre priser. Udgaven i rustfrit stål skulle komme til at koste $500, mens prisen for et Apple Watch i guld starter ved mellem $4.000 og $5.000. Det svarer til en dansk udsalgspris på mellem 30.000 og 35.000 kroner.

Med forbehold for at oplysningerne er korrekte, og iGen.fr har tidligere lækket korrekte informationer, er der i den grad et luksusprodukt, og en helt anden strategi fra Apples side, end vi tidligere har set. Nok er Apples produkter en anelse dyrere end gennemsnittet, men decideret ekstravagant luksus kan man ikke kalde det. Det tyder altså på, at i hvert fald visse af urene bliver det. Guldurene vil i hvert fald være rettet mod en gruppe folk, der allerede har to Rolex'er i samlingen og lige har 35.000 kr ekstra de skal brande af. Og hvorfor dog ikke plukke dem, hvis man kan? Alle vi andre må så nøjes med de mere spiselige priser på ikke-guld-modellerne.

Der er selvfølgelig den mulighed, at priserne er helt anderledes. Eller at de opgivne priser på $5.000 er for det absolut dyreste ur. Det ville give mere mening, hvis man rent faktisk ville sælge nogle millioner ure.

Måske en pris på $666,66 som Apples første computer kostede, ville være en mulighed?

Scroll ned for at se kommentarer