Gårdagens høring i sagen om GT Advanced Technologies' betalingsstandsning kastede ikke meget nyt lys over sagen. Ifølge Reuters fortalte en af GT's advokater nemlig i retten, at en fortrolighedserklæring forhindrer dem i at komme med detaljer om årsagen til betalingsstandsningen.

Advokaten bad også retten om ikke at offentligøre dokumenter hvori der henvises til en uidentificeret tredjepart. En offentliggørelse vil nemlig blive meget dyr for GT, da der i fortrolighedserklæringen er aftalt en bod på $50 millioner per overtrædelse. Denne tredjepart blev som sagt ikke nævnt ved navn, man der er ingen tvivl om, at det drejer sig om Apple. Ydermere bad advokat om, at fremtidige høringer bliver for lukkede døre. Det er meget usædvanligt med en sådan anmodning i en sag som denne.

Til trods for at GT hele tiden har meddelt, at alt vil fortsætte som normalt, bad de retten om lov til drosle ned for aktiviteterne på fabrikken i Arizona, samt at blive fritstillet fra de kontrakter der er forbundet med den produktion, der har fundet sted på fabrikken. Fabrikken der blev købt og udstyret af Apple, men drevet af GT, har kørt i under et år og har knap 700 ansatte. Ifølge rygterne har fabrikken produceret safir til Apple, men konkret viden om, hvad der har forgået har vi faktisk ikke. Apple har lidt kryptisk meddelt, at deres fokus er på at bevare jobs i Arizona. Om det så betyder at Apple vil overtage driften af fabrikken eller finde en anden partner til at klare det - eller at Apple bare vil hjælpe folk til andre stillinger, er ikke helt klart.

GT's anmodning om betalingsstandsning tidligere på ugen kom som en overraskelse for Apple såvel som analytikerne omkring børsen i Wall Street. Ifølge Wall Street Journal skyldes misseren, at GT ikke har været i stand til at levere tilstrækkeligt med safir til Apples iPhones, hvorfor Apple måtte droppe ideen om safir i iPhone 6. Det har efterfølgende fået Apple til at tilbageholde et lån på $139 millioner, der var betinget af at GT levede op til bestemte aftaler.

Næste høring i sagen bliver den 15. oktober, hvor det skal handle om GT's anmodning om neddroslingen i Arizona.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.