I går skrev vi om Gizmodos helt utrolige historie, hvor de i detaljer har undersøgt den kommende iPhone, som en Apple ansat havde tabt på en bar. I dag hos samme side så den fulde historie om hvordan telefonen blev tabt - og fundet igen. Her er den korte version.

Telefonen blev glemt den 18. marts på en tyskinspireret beværtning, Gourmet Haus Staudt, i Redwood City i Californien. Synderen var den 27 årige softwareingeniør, Gray Powell, der arbejder med iPhonens baseband. Da han forlod stedet glemte han simpelthen iPhonen på sin stol. Den blev fundet af personen ved siden af, der forhørte sig blandt gæsterne, men ingen savnede en iPhone. Finderen legede lidt med den. Det lignede en almindelig iPHone 3GS, der var intet usædvanligt ved den, bortset fra nogle stregkoder på bagsiden. Ingen særlige funktioner eller andet. Finderen forsøgte at åben Kamera, men programmet crashede tre gange. Derefter åbnede har Facebook og kunne se, hvem ejeren af iPhonen var, Gray Powel.

Da han vågnede op næste dag, og ville finde kontaktoplysningerne på ejeren, var telefonen død - bricked via Apples MobileMe, hvor man kan slette indholdet på en iPhone, hvis man har tabt den. Eller også kræver iPhonen daglig indtastning af en kode, for ikke at lukke sig selv ned. Først her går det op for finderen, at telefonen ikke føles helt rigtig samt er der var et kamera på fronten. Efter lidt fumlere fik han åbnet telefonen - og inden i det falske 3GS-cover var den så: En iPhone helt anderledes end hvad tidligere var set.

Hvad gør man så? Ringer til Gizmodo fordi man ved, man sidder med noget unikt i hånden? Nej, man ringer til Apple. Ikke bare en gang, men adskillige gange. Ingen tog ham dog seriøst og det eneste han fik var en lovning på at blive ringet op. Men opkaldet kom aldrig - og hvad gør man så? Beholder iPhonen - og 6 uger senere købte Gizmodo den af finderen. Her var de, som skrevet tidligere, helt sikre på, at det var den ægte vare, men for en sikkerheds skyld ringede de til Gray Powel der bekræfter at han har mistet den pågældende iPhone.

Gizmodo har efterfølgende modtaget et brev fra Apple, hvor de beder om at få deres iPhone leveret tilbage.

Det eneste der undrer mig ved den historie er, hvorfor Apple har forsøgt at finde telefonen via MobilMes Find my Phone. Hvis de har kunne bricke iPhonen via samme service har de også haft adgang til dens position. Men som jeg skriver, klan det jo være at iPhonen er blevet slettet på anden vis en MobilMe.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.