Der er rygter om at Apple inden for to måneder vil lancere lossless 24-bit musik, også kaldet HD-lyd, i iTunes Store. Oplysningerne stammer fra musikbloggeren Robert Hutton, der citerer anonyme kilder.

Selvom det ikke har noget med iOS- eller Mac-udvikling at gøre, er det meget sandsynligt at lanceren vil falde sammen med udviklerkonferencen WWDC i starten af juni. Kilderne er så pæcise at de oplyser, at det bliver en remastered udgave af Led Zeppelin, der sætter festen i gang.

Apple har i årevis opfordret pladeselskaberne til at levere deres rådata til iTunes Store i 24 bit typisk med en samplingfrekvens på 96k eller 192k, så Apple har allerede et stort bibliotek af HD-lyd. Det skal sådan set bare sættes i spil.

I øjeblikket er musikken i iTunes Store 16-bit AAC, 256 kbps. Sammenlignet med det givet 24 bit-lyd et mere detaljeret og nuanceret og lydbillede, men fylder til gengæld også mere. For den helt almindelige bruger, der kun hører musik via sin iPhone og en eller anden tilfældig trådløs højttaler vil der ikke være den store ide i at købe HD-lyd. Det er henvendt til entusiaster, der går op i lyd og hvor kun det bedste er godt nok.

Der har været rygter om 24 bit lyd i iTunes Store i nogle år, uden det dog er blevet til noget. Forklaringen har til dels været begrundet i at de store filer ikke er nær så brugervenlige, da de fylder mere og tager længere tid at hente. Der findes dog allerede flere musikbutikker, der har specialiseret sig i HD-lyd, der typisk er lidt dyrere at købe. Det vil også være tilfældet i iTunes. Prisen skulle efter sigende være $1 over den normale pris.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.