Hvis du læste med på onx i sidste uge kan du måske huske at jeg skrev om min nye powerbank. Den skulle erstatte min gamle powerbank, der ellers virker fint men som ikke dækker mine krav længere. Det jeg savner ved den gamle er USB-C samt mulighed for hurtigladning. Det har den nye powerbank.

Særligt én detalje har dog vakt min interesse. Den powerbnk jeg skrev om viste sig også at kunne oplade min MacBook. Det havde jeg slet ikke i tankerne, da jeg fik den. Den skulle egentlig bare bruges til mine iOS-enheder, en lommelygte og andre småting. Men det viste sig altså at den også kunne oplade min MacBook via USB-C-porten. Ikke specielt hurtigt (18W) og heller ikke specielt meget (10.000 mAh), men min nysgerrighed blev pirret. Derfor kontaktede jeg Powerbanken.dk igen for at høre om ikke jeg kunne få lov at teste en powerbank mere, men denne gang en der var optimeret til opladning af en MacBook. Det vil sige en der er hurtigere og med højere kapacitet.

RAVPower Blade Series 20.100 mAh powerbank, 45W USB-C PD

Intet problem, så derfor har jeg nu lånt endnu en powerbank fra RAVPower. Design, materialer og alt andet er som den powerbank jeg testede i sidste uge, så jeg vil ikke gå det hele igennem igen i detaljer, men blot nævne det vigtigste. Den er produceret af RAVPower, har en kapacitet på 20.100 mAh og en ladehastighed på 45W via USB-C. Prisen er 799 kroner.

Powerbanken vejer 405 gram og måler cirka 15 x 8 cm og er 2 cm tyk. Altså noget større end den forrige powerbank, som man med lidt god vilje kunne have med i lommen. Det er dog ikke så meget pointen her. Da den blandt andet skal bruges til at oplade min MacBook med, skal jeg under alle omstændigheder have en taske med. Jeg vil dog ikke kalde den stor eller klodset, bare ikke lommevenlig.

Powerbanken kan selvfølgelig oplade iOS-enheder og så videre. Op til 6 gange kan den oplade min iPhone fra 0 til 100%. Det betyder jo så faktisk at jeg kan bruge den i en uges tid uden at have adgang til et elstik til min iPhone, hvis jeg skulle komme i en sådan situation.

Kan oplade min MacBook et par gange for fuld speed

Så langt så godt. Tilbage til MacBook'en. Min MacBook har et større batteri end en iPhone og den der arbejder ved en højere spænding. I praksis kan den testede powerbank oplade min MacBook fra nul til fuld halvanden gang. Da batteriet i min MacBook ikke er helt på toppen efter flere års intensivt brug, får jeg måske reelt op mod to fulde opladninger, da jeg også sjældent lader den dø helt inden jeg lader op igen. Med andre ord: Jeg har rigeligt reservekapacitet når jeg tager powerbanken med mig. Til mange timers ekstra brug. Det gør faktisk at jeg ikke bekymrer mig ret meget om at få udskiftet batteriet i MacBook'en. Jeg bruger bare powerbanken i stedet.

Det er den ene ting. Den anden ting er hastigheden på opladningen og afladning af batteriet. Da det som sagt kan klare hele 45W betyder det, at jeg kan lade powerbanken helt op på omkring 3 timer. Det er cirka samme tid som powerbanken fra sidste uge, blot er der denne gang dobbelt så meget kapacitet på samme tid. Endnu vigtigere er det, at powerbanken også kan oplade min MaBook med 45W. Dette er faktisk mere end hvad Apples medfølgende strømforsyning byder på. Den er nemlig "kun" på 29W. Powerbanken er altså omkring 50% hurtigere. Min MacBook kan desværre ikke udnytte dette (eller også er det mit kabel der sætter en grænse), men jeg oplader i hvert fald lige så hurtig via powerbank som via elstikket hvilket vil sige på omkring 3 timer (30W). Det er fint nok til mig. Har man en nyere MacBook har man ikke den begrænsning og vil kunne lade op for fuld speed.

Jeg kan endda både lade min MacBook og min iPhone op på samme tid, hvis jeg skulle have behov for det med denne powerbank.

Anbefaling

Mere er der sådan set ikke at sige til det. Jeg har fået tilfredsstillet min nysgerrighed og fundet ud af, at man faktisk godt kan bruge en powerbank til sin MacBook. Man skal bare sørge for at den understøtter USB Power Delivery og har USB-C-stik. Jo flere watt den yder desto bedre. Jeg vil minimum gå efter 45W. Hvad kapaciteten angår, handler det om hvad man har brug for. Jeg synes at 20.000 mAh giver et godt kompromis mellem fysisk størrelse og energiindhold.

Skal du så fare ud og købe en powerbank fra RAVPower med det samme? Det er ikke en must have, men har du behov for ekstra brugstid på din MacBook i løbet af dagen, så ved du i hvert fald nu, at du kan få løst problemet nemt, hurtigt og billigt via en powerbank til din MacBook - og at du samtidig kan oplade din iPhone, iPad, kamera eller hvad du ellers måtte have af udstyr.

RAVPower Blade Series 20.100 mAh powerbank koster 799 kroner og er venligst stillet til rådighed af Powerbanken.dk, hvor du selvfølgelig også kan købe den selv, hvis du vil.