Apple har præsenteret den nye iPhone 5S. Den er Apples hurtigste og mest kraftfulde iPhone til dato. Den er spækket med ny teknologi inkluderende en ny lynhurtig A7-processor, et nyt forbedret iSight-kamera samt en unik fingeraftrykslæser for øget sikkerhed.

"iPhone 5S er verdens mest fremsynede smartphone. Den leverer desktopydelse i håndfladen.", udtaler Philip Schiller, Apples marketingsdirektør. "iPhone 5S sætter en ny standard for smartphones. Pakket ind i sit smukke og raffinerede design, gemmer den på banebrydende funktioner, der virkelig betyder noget for folk, som eksempelvis Touch ID, en enkel og sikker måde at låse sin telefon med blot et strejf af ens finger."

Touch ID - fingeraftrykssensor

Touch ID er en kombination af unik hard- og software, der er enestående på smartphonemarkedet. Fingeraftrykssensoren er ifølge Apple noget af det mest avancerede teknologi, de nogensinde har puttet i et produkt.

Touch ID er indbygget i hjem-knappen. Med Touch ID kan man låse sin iPhone op samt foretage køb i App Store og iTunes Store. Knappen er stadig klikbar.

Læs mere her: Sådan fungerer Touch ID fingeraftrykssensoren

To processorer

Som den første iPhone nogensinde, får iPhone 5S to processorer, hvor alle tidligere iPhones har haft en enkelt.

Hovedprocessoren i iPhone 5S hedder A7. Det er verdens første 64 bit-processor i en smartphone. Op til dobbelt så kraftig oms A6 i iPhone 5. Grafikydelsen er også op til dobbelt så hurtig.

Som noget nyt, har iPhonen fået indbygget en M7 motion coprocessor, der kan køre uafhængigt af A7 og byder på helt nye muligheder inden for sundhed og fitness. Læs mere om M7 her: iPhone 5S får ekstra processor: Ny muligheder og bedre batteritid

Voldsomt forbedret kamera

Apple har fokuseret på en større billedsensor fremfor flere megapixels. Det betyder at hver pixel er større og derfor får mere lys. Resultatet er bedre billeder. Der er nu to flash-dioder. Den ene er hvis og den anden har en varm farve, baseret på hvordan omgivelserne er. Det giver bedre billeder. Kameraet kan nu optage slow motion i 720fps. Sidst men ikke mindst er software, der bearbejder billederne blevet betydeligt bedre og mere avanceret.

Læs mere om iPhone 5s′s nye kamera

Pris og tilgængelighed

iPhone 5S fås i tre størrelse: 16Gb, 32GB og 64GB. Den fås i tre forskellige farver: Rum-grå (sort), guld og sølv. De sidste to med hvid front.

iPhone 5S sælges fra 20. september i USA og yderligere otte lande. En lanceringsdato for Danmark blev ikke nævnt. Apple sagde blot, at når vi nåede december ville iPhone 5S kunne fås i 100 lande. Prisen er identisk med hvad vi har måttet give for iPhone 5.

Specifikationer

Finish: Rum-grå (sort front), guld (hvid front) eller sølv (hvid front)

Kapacitet: 16GB, 32GB eller 64GB

Dimensioner (H x B x D): 123.8 mm x 58.6 mm x 7.6 mm. 112 gram.

Chips: A7 chip med 64-bit arkitektur. M7 motion coprocessor

Netværk: GSM, 3G, LTE (4G), 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0

Touch ID: Fingeraftrykssensor indbygget i hjem-knappen

Skærm: 4" Retina display, 1.136 x 640 pixels (326 ppi), 800:1 kontrastforhold

iSight-kamera: 8 megapixels, ƒ/2.2, dual true tone flash

FaceTime-kamera: 1,2 megapixels

Batteri: op til 10 timers tale (3G), op til 250 timers standby, op til 10 timers internetbrug, op til 40 timers lydafspilning, op til 10 timers videoafspilning

Sensorer: Tre-akset gyro, accelerometer, proximity sensor, lyssensor, fingeraftrykssensor, GPS, GLONASS, digitalt kompas

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.