Jeg får af og til forespørgsler på, hvordan jeg rent teknisk driver Onx.dk. Hvilken teknologi jeg bruger, hvor siden er hostet, hvilket design jeg har valgt og så videre.

I stedet for at skrive kortfattede svar på de henvendelser, har jeg besluttet at lave en ordentligt oversigt med alle detaljerne.

Du kan lade dig inspirere.

Webhotel

Onx.dk er siden marts 2017 blevet hostet på et webhotel hos Hosting4real. Bag det måske lidt kiksede navn gemmer sig en yderst kompetent ung mand ved navn Lucas Rolff. Lucas er vanvittigt dygtigt og engageret og jeg har ingen som helst problemer med at anbefale hans virksomhed. Der er lynhurtigt hardware og 100% styr på tingene. Kundeservice er også helt i top. Kvaliteten hos Hosting4real er niveauer over, hvad du får hos de helt billige webhoteller - endda uden at det er specielt dyrt.

Hosting4real har sine servere placeret i et af verdens største datacentre i Frankrig. Placeringen til trods performer de rigtigt godt også i forhold til dansk trafik. De har masser af RAM og processorkraft. Sidst men absolut ikke mindst benytter Hosting4real sig af det anerkendte cPanel til administrationen af ens webhoteller. Det er for mig et must. Jeg har prøvet alt for mange hjemmestrikkede løsninger der bare ikke fungerer.

Webhotel hos Hosting4real starter ved 41,12 kroner per måned (link).

Software-stack

Onx.dk kører på den klassiske LAMP-stack baseret på fire stykker open source software: Linux (styresystem), Apache (webserver) MysQL-varianten MariaD (database) og PHP (programmeringssprog). Det er helt klassisk, måske lige bortset fra MariaDB, hvor de fleste nok bruger MySQL. En overvældende andel af alle hjemmesider kører på en tilsvarende LAMP-stack, og praktisk taget alle webhoteller tilbyder denne kombination. Hvis ikke man har helt specielle krav er LAMP det sikre, nemme og billige valg.

Hos Hosting4Real er al software i absolut nyeste versioner over hele linjen. Mange steder er der normalt, at man må nøjes med software der er flere versionsnumre gamle.

Den nævnte software er gratis og kommer præinstalleret klar til brug, når du købet et webhotel.

CMS

Onx.dk er og har altid været drevet af WordPress. Oprindeligt var WordPress mere en blogplatform end et rigtigt CMS, men i dag kan WordPress klare det meste. Grunden til at jeg bruger WordPress, og ikke et af alternativerne som Joomla eller Drupal, ligger i WordPress' store community. Der findes tusindevis af udvidelser, temaer og så videre - og det meste er gratis. WordPress er også nemmere at gå til end de to andre. Der er en kæmpe fordel i at vælge det mest populære system - og det er WordPress.

Udover selve WordPress-kernen har jeg installeret - eller selv udviklet - en række udvidelser (plugins), der giver særlig funktionalitet, der ikke findes i WordPress som standard. De vigtigste er plugins til caching (WP Super Cache), backup (BackWPup) og SEO (All In One SEO Pack).

Alle plugins er nøje sat op og tilpasset til den måde jeg gerne vil have onx.dk fungerer på.

WordPress er gratis og kan installeres med få klik via administrationspanelet i webhotellet eller du kan installere det manuelt ved at hente det på wordpress.org. Her findes du også masser af plugins.

Design

WordPress kommer med et basalt design, og ellers kan man installere et af de mange gratis temaer eller købe sig til et premium-tema med lidt flere muligheder. Det er fint for de fleste, men det er aldrig lykkedes mig at finde et færdigt tema, der tilbyder lige præcis det, jeg har brug for. Så for at komme helt i mål, har jeg udviklet mit eget design og tema fra grunden. Derved er alt tilpasset 100% efter mine ønsker og behov, og jeg kan løbende selv ændre på tingene.

Men desværre betyder det også, at jeg må skuffe de mange folk der kontakter mig for at høre hvor de kan downloade ONX.dk's tema, for det kan de ikke. Hvor alt andet jeg bruger er standard og frit tilgængelig for alle, er designet unikt. Men lige som jeg er inspireret af andre, er andre selvfølgelig velkommen til at lade sig inspirere af mig.

Temaet er som sagt udviklet af mig selv og kan derfor i princippet ikke købes eller hentes, men der findes masser af andre temaer du enten kan hente gratis eller købe. Et godt sted at starte er wordpress.org/themes/. Hvis du virkelig er interesseret i onx's tema så kontakt mig, så kan vi sikkert finde ud af noget. Eller måske kan jeg designe et nyt tema til dig med nogle af de samme elementer.

Er der flere spørgsmål, så læg endelig en kommentar.