Apple har ifølge vedholdende rygter arbejdet på en eller flere smartbriller i nogle år. Der er diverse teknologiske udfordringer, der skal overvindes. En af dem er relateret til de skærme, der skal bruges. Nu er der dog nyt om netop dette, da den spanske erhvervsavis Nikkan Kogyo Shimbun rapporterer, at Sony er klar med nogle meget små OLED-skærme, som Apple vil benytte sig af. Rapporten bakkes op af en analytiker med speciale i skærmindustrien, som fortæller at flere kilder uafhængigt af hinanden bekræfter at Apple planlægger at benytte de såkaldte microdisplays fra Sony.

Sonys OLED microdisplays betegnes som cutting-edge skærme med en ultrahurtig responstid, ultra høj kontrast og en meget præcis farvegengivelse. De har også høj lysstyrke og lave refleksionsegenskaber. Skærmene har indbygget drivere og power-saving mode. Det lyder med andre ord næsten for god til at være sandt. Eller også er det, og det er Apple så faldet for.

Sonys OLED micro displays.

De skærme Apple vil benytte i smartbrillerne er Sonos ECX337A displays. De er på 0,5 tommer og har en opløsning på 1.280x960 pixels. Lysstyrken er hele 1.000 hits, hvilket er det samme samme som iPhone 12 Pro, og kontrastforholdet er imponerende 100.000:1. Responstiden er 0.01 ms eller mindre, hvilket nærmest er absurd hurtigt. Specifikationer, og særligt kontrastforholdet, peger på, at skærmene kan præsentere billeder der ikke virker som kunstige lag på den fysiske virkelighed, men som egentlig sømløse tilføjelser. Altså mere naturlige som en faktisk del af det man ser på.

Ifølge Nikkan Kogyo Shimbun er Apples planer at lancere smartbrillerne i 2021. Andre analytikere mener at det er for tidligt, og det snarere sker i 2022.