De første anmeldelser af iPhone 5s er landet i de amerikanske medier. Vi har samlet de vigtigste konklusioner fra de sædvanlige kilder.

Der er bred enighed om, at iPhone 5s er den bedste smartphone på markedet. Man skal ikke lade sig narre af, at den ligner forgængeren, iPhone 5. Opgraderingen er større end hvad folk på forhånd havde regnet med. Flere anmeldere betegner iPhone 5s som morgendagens telefon rent teknisk. Specifikationerne i processor og fingeraftryksssensor er ganske enkelt så forud for markedet, at de mere tegner fremtiden end nutiden. Pointen er, at vi først for alvor kommer til at se potentialet, når der begynder at komme nogle apps, der udnytter hardwaren til fulde.

Alle anmeldere er enige om at kameraet, fingeraftrykssensoren (Touch ID) og processoren er virkelig solide opgraderinger.

Hastighedsforbedringen med den nye 64 bit-processor er markant - og større end forventet. Benchmarks viser, at A7-processoren slår alt andet på markedet - ret markant endda på nogle af parametrene. iPhone 5s er ganske enkelt den hurtigste smartphone i verden. På nogle målepunkter næsten tre gange så hurtig som Samsungs flagskib Galaxy S4.

Generelt er anmelderne vilde med fingeraftrykssensoren, der i modsætning til ting som eye-tracking beskrives som alt andet end en gimmick. Den tjener en praktisk funktion - og gør det godt. Funktioen beskrives som meget moden og gennemarbejdet.

Kameraet er alle også enige om er fantastisk.

Der er selvfølgelig også enkelte ting som anmelderne ikke er helt tilfredse med, men der er ikke rigtig nogen konsensus omkring hvor man skal sætte fingeren. En synes eksempelvis softwaretastaturet trænger til en opgradering, mens en anden er lidt utilfreds med noget omkring billederne, og en tredje er ked af den høje pris, og en fjerde savner en større skærm. Kritikpunkterne er altså mere hængt op på det man ville kalde smag og behag.

TechCrunch

Med iPhone 5s kan Apple endnu engang kræve titlen som verdens bedste smartphone. Der er en dramatisk forbedring på de ting der betyder noget i den daglige brug; kameraet og fingeraftrykssensoren.

Læs hele anmeldelsen

The Loop

iPhone 5s er en strålende telefon med nogle fantastisk nye funktioner til arbejde og spil. Fingeraftrykssensoren, kameraet og den forbedre hastighed og arkitekter, gør iPhone 5s til min yndlings-iPhone til dato.

Læs hele anmeldelsen

AllThingsD

Samlet set er iPhone 5s en fryd. Dens hardware og software gør den til den bedste smartphone på markedet.

Læs hele anmeldelsen

CNET

iPhone 5s føles som en "pro" telefoner mere end nogensinde - iPhonens svar på en MacBook Pro.

Cnet udtrykker det også i et sprog de unge vil forstå: Den er virkelig awesome; alle haters kan gå hoppe ud fra en mole.

Læs hele anmeldelsen

USA Today

Samlet set gør de nye funktioner iPhonen - som jeg anser som markedets bedste smartphone - endnu bedre. Hjulpet enormt på vej af at Apple kontrollerer hele end-to-end oplevelsen

Læs hele anmeldelsen

Engadget

Er iPhone 5s den bedste iPhone nogensinde? Ja, selvom det heller ikke burde komme som en overraskelse. Apple har taget et godt produkt og gjort det bedre. Vi kan ikke komme på andre enheder med skærme under 4,5" der kommer bare i nærheden af iPhone 5s.

Læs hele anmeldelsen

Pocket-Lint

Apple har fået det til at se ubesværet ud, hvilket ikke er nogen nem opgave. Og ved at gøre det, ved at få det til at se nærmest for let ud, kan man komme til at overse den skønhed og kraffuldhed man har lige i hånden. Den er fantastisk at bruge, der er meget kraftfuld, og - som vi plejer at sige - den fungerer bare. Det er de enkle ting, der for os gør det til en af de bedste telefoner på markedet.

Læs hele anmeldelsen

T3

Det er den bedste telefon Apple nogensinde har lavet. Kameraet er ekstraordinært. Touch ID er revolutionerende. iPhone 5s er fantastisk i dag, men forvent at det virkelig sjove først kommer i morgen.

Læs hele anmeldelsen

AnandTech

På mange måder er det en evolutionær forbedring i forhold til iPhone 5, på andre måder et betydeligt fremskridt. Det arbejde Apples chipfolk har udført de sidste par år, er virkelig begyndt at give pote. Baseret på CPU'en og GPU'en er iPhone 5s formodentligt den mest fremtidssikrede iPhone nogensinde.

Læs hele anmeldelsen

iPhone 5s kan købes fra på fredag i USA. Der er endnu ingen lanceringsdato for Danmark.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.