Lanceringen af den nye tastatur med pegefelt til iPad Pro fylder en del i Apple-miljøet i disse dage. Og med god grund, for det er en ganske radikal nyhed fra Apple der i flere år har gjort en dyd ud af, at iPaden netop ikke skulle bruges med mus/pegefelt og tastatur. Det skal den så nu. Men fungerer det?

Forud for lanceringen af tastaturet har nogle udvalgte medier og bloggere haft adgang til det i en lille måneds tid. De heldige udvalgte har kunne bruge tastaturet i deres hverdag og har nu, efter lanceringen, fået lov til at offentliggøre deres anmeldelser, videoer og indtryk.

I de anmeldelser jeg har læst, er der generelt enighed om at tasturet er ekstremt godt bygget, at det øger brugsværiden af ens iPad og at det er dyrt. Der er lidt delte meninger om, hvorvidt tastaturet er nødvendigt samt selvfølgelig nogle personlige sysnpunkter i for hold til mangler, forbedringer etc.

Øverst har jeg inkluderet en video fra Peter McKinnon, som jeg synes kommer meet fint rundt om det hele. McKinnon ser på det fra et praktisk synspunkt, og er ikke bare en journalist der har fået til opgave at skrive en anmeldelse, som journalister nu gør det.

Her er links til lidt flere anmeldelser:

Magic Keyboard til iPaden passer til iPad Pro og kan fås i to størrelser med fuldt dansk tastatur. Priserne starter ved 2.599 kroner (link til Apple Store).