Mac og spil har traditionelt ikke været de bedste venner. Apple har koncentreret sig om andre kunder end gamere. Men midt i halvfemserne lancerede Apple faktisk en regulær spillekonsol i samarbejde med en partner. Den havde det knap så mundrette navn "Apple Bandai Pippin". Apple udviklede den, Bandai producerede den og Pippin var navnet på den platform (styresystem) den kørte. Pippin var en neddroslet udgave af Mac OS.

Hvis du ikke har hørt om Pippin er det ikke så underligt, for konsollen blev en kæmpe fiasko. Måske Apples største fiasko nogensinde. Enheden var kun på markedet i fem måneder midt i 1996, før den blev droppet igen.

Ideen med Pippin var ellers god nok. Den skulle være en billig konsol, der kunne sluttes til et almindeligt TV og bruges til multimedia software specielt spil. Hardwaren var en 66 MHz PowerPC 603-processor med 6MB RAM. Den havde desuden et 14,4 kbps modem og et CD-ROM drev. Styringen foregik ved hjælp af en controller kaldet "AppleJack".

Men åbenbart var efterspørgslen ikke til stede. Der blev således kun solgt 42.000 enheder. En medvirkede årsag til det dårlige salg har sikkert været at der kun var 18 spil tilgængelige til enheden. Eller også har det været omvendt: Der kom ingen spil, fordi der næsten ikke var nogen enheder i brug. I hvert fald forsvandt enheden hurtigere end den kom på markedet.

Ud over Bandai lancerede det norske firma Katz Media også en konsol baseret på Pippin-platformen, men det blev en lige så stor, hvis ikke større, fiasko.

I starten af midten af 1990'erne var Apple tæt på at gå konkurs. Grundlæggeren Steve Jobs var blevet fyret og Apple satsede på at licensere Mac-platformen ud til andre, så alle hardwareproducenter kunne producere Macs efter samme system, som vi kender det fra Windows. Pippin var en del af den strategi. I 1997 kom Steve Jobs tilbage til Apple og fik i den grad vendt skuden. Blandt andet ved at stoppe klon-producenterne og igen kun lade Apple selv producere hardwaren.

Internet Archive har en kopi liggende af Apples hjemmeside for Pippin: www.pippin.apple.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.