Apple har holdt årets første produktevent, og det bød på masser af spændende nyheder. Det var et af de mest spændende events meget længe. En superlækker ny iMac, og de længe ventede AirTags blev suppleret af en ny iPad Pro og en ny Apple TV 4K med redesignet controller (endelig), der endda kan købes løst, hvis man vil udskifte sin gamle. Der blev også plads til en ny iPhone 12 og en abonnementsbaseret podcast-tjeneste.

Læs om alle nyhederne herunder - og læg gerne en kommentar med din mening om de nye produkter.

AirTags

Så kom de endelig. AirTags. De er små, runde enheder, man kan bruge til at lokalisere sine ting med. Det kunne være en håndtaske eller en cykel. AirTags dukker op i Find-appen, og udnytter Apples globale Find-netværk bestående af mere end 1 milliard Apple-enheder, så de kan spores selv når de er uden for rækkevidde af ens eget netværk. Det hele er selvfølgelig end-to-end krypteret med fokus på privacy.

En AirTag er lavet i rustfrit stål og er IP67-certificerret i forhold til støv- og vandtæthed. De har en batteritid på op til et år ved daglig brug, og batteriet er et helt standard CR2032 knapcelle-batteri, som man selv kan skifte. Der er indbygget højttaler, som kan afspille en lyd, som gør den nemmere at finde.

AirTags kan bestilles fra 23. april. Prisen er 249 kroner for en enkelt eller en pakke med fire styk for 849 kroner. Ved køb hos Apple, kan man få gratis gravering med i købet. Apple sælger desuden en række tilbehør til AirTags.

Læs mere om AirTags her.

Apple TV 4K

Apple har lanceret den næste generation af Apple TV 4K. Den største nyhed er en redesignet controller. Derudover er der en kraftigere processor og bedre billedkvalitet.

Den nye Apple TV har en A12 Bionic chip, der giver bedre grafik og hurtigere video-decoding og audio-processing. Der understøttes nu HDR med Dolby Vision ved 60 fps.

Den største nyhed er en redesignet controller med clickpad-kontrol i form af et hjul, der samtidig er touch-betjening. Controllerens power-knap kanna også slukke ens TV, så man kun behøver en fjernbetjening til det hele.

En sidste interessant feature er, at man nu kan bruge en iPhone til at justere TV'ets farver med. iPhonens kamera sammenligner simpelthen TV'ets farver med en farvestandard, og Apple TV justerer billeder herefter.

Den nye Apple TV 4K kan bestilles fra 30. april med levering i anden halvdel af maj. Prisen starter ved 1.499 kroner. Man kan også købe Apple TV HD med den nye controller til 1.299 kroner eller købe controlleren løst for 499 kroner til ens eksisterende Apple TV.

Læs mere om den nye Apple TV 4K her.

iMac

Apple er klar med den største opdatering af iMac'en i mange år. Det hele takket være den nye Apple M1-systemchip, der har gjort det muligt at skære voldsomt ned på størrelsen af indmaden samtidig med at ydelsen er eksploderet. Og den kommer i syv forskellige farver med matchende mus, pegefelt pg tastatur.

Skærmen er en ny 4,5K Retina-skærm på 24,5 tommer og en tykkelse på bare 11,5 mm. Den har 11,3 millioner pixels og en lysstyrke på 500 nits. Der er også blevet plads til et 1.080p FaceTime HD-kamera, forbedre mikrofoner og et højttalersystem med hele seks højttalerenheder.

Nyt er også Touch ID, hvor man udover de sædvanlige ting som kodeord og Apple Pay-betalinger, kan bruge det til at skifte bruger med. Man lægger simpelthen bare sin finger påTouch ID-knappen og så skifter macOS til ens profil.

Apple har lavet en helt ny power-connector der forbinder med magneter, og har en 2 meter lang ledning i matchende farve. En interesant detalje er, at man tilslutter netkablet på strømforsyninger, så man har et kabel mindre på skrivebordet.

Den nye iMac kommer som sagt i forskellige farver. Hele syv orskellige: Grøn, gul, orange, pink, lilla, blå og sølv.

Den nye iMac kan bestilles fra 30. april og priserne starter ved 11.499 kroner for modellen med 8-core CPU, 7-core GPU, 8GB RAM og 256GB SSD.

Læs mere om den nye iMac her.

iPad Pro

Apple er klar med to ny iPad Pro'er med en kæmpe overraskelse. De er nemlig bestykket med den samme nye M1-chip, som sidder i Apples computere. Det betyder smæk forskillingen. De har samtidig fået mulighed for 5G, og den store model har fået en ny Liquid Retina XDR display baseret på mini-led-teknologi.

De største nyhed er klart at de har fået samme systemchip som Apples nye Macs. Det betyder dog desværre ikke, at de dermed kan køre macOS. Til gengæld er de blevet markant hurtigere målt på alle parametre. En anden stor nyhed er, at USB-C-porten nu understøtter Thunderbolt, så man kan tilslutte skærme, drev etc. direkte.

De nye iPad Pro-modeller kan bestilles fra den 30. april. De fås i sølv og grå med 128Gb til 2TB lagerplads. 11"-modellen starter ved 6.699 kroner og 12,9"-modellen ved 8.999 kroner.

Læs mere om den nye iPad Pro her.

Lilla iPhone 12

En lille ekstra godbid er, at iPhone 12 og iPhone 12 mini nu kan fås i farven lilla. De kan besties fra 30. april.

Podcast abonnementstjeneste

Apple har redesignet Podcast-appen og lancerer samtidig en ny tjeneste, hvor man for 159 kroner om året kan lytte til premiumpodcast. Den går luften i maj.

Jeg kommer med mange flere uddybende nyheder og detaljer om alle Apples nye produkter i de kommende dage, så husk at lægge et smut forbi onx.dk.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.