Nogle ejere af Apples nye iPhone X klager over at skærmen ikke reagerer når det er er koldt. Med koldt menes i denne sammenhæng omkring 5 grader. Efter noget tid fungerer den normalt igen.

Problemet opstår med det samme når iPhonen pludselig udsættes for kulde og altså ikke over tid i takt med at den bliver kølet af. Det er altså mere et hurtigt temperaturfald end kulden i sig selv der udløser problemet. Det indikerer, at der muligvis er tale om en softwarefejl, der får iPhonen til at reagere forkert på en sensor, hænge i en proces eller er kalibreret forkert.

Ifølge Apple er de klar over problemet, som vil blive løst i en kommende softwareopdatering. Apple oplyser at iPhonen generelt er designet til at blive brugt i temperaturer mellem 0 og 35 grader. I dette tilfælde opstår problemet inden i dette interval, og er altså en klar fejl.

Opdatering februar 2021: Visse brugere lider stadig af problemet, der altså ikke 100% er blevet løst siden jeg skrev den oprindeliger artikel i november 2017. Mit eneste råd er, at sørge for at holde iPhonen varm, for eksempel ved at have den i en lomme tæt på kroppen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.