Apple bliver ved med at vinde popularitet blandt den amerikanske ungdom. Antallet af teenagere med en iPhone er steget fra 61% i foråret til nu 67%, viser ny undersøgelse fra Piper Jaffray. Det er et næsten absurd niveau, der ikke lever meget plads til konkurrenterne. Og det stopper ikke her, for 73% af de unge oplyser, at deres næste telefon bliver en iPhone. 19% vil have en Android, mens BlackBerry kun appellerer til 1%.

Tendens har været tydelig i flere år - og som det ses af grafen øverst, er den ikke aftaget mærkbart over årene: Antallet af iPhone-ejere stiger og antallet af folk, der ønsker en iPhone stiger tilsvarende. Lige omvendt er det for Android, hvor antallet af folk der ønsker en næste gang, er betydeligt mindre end den gruppe, der allerede har en. Eller med andre ord: Mange folk med en Android-mobil vil hellere have en iPhone.

Tallene står pudsigt nok i stærk kontrast til det indtryk man ellers nemt kan få, blandt andet via Samsungs reklamekampagner, der forsøger at udstille iPhonen som noget voksne mennesker bruger, mens de unge og smarte altså vælger Samsung. Intet kunne altså være mere forkert. Færre og færre vælger Android, og flere og flere vælger iPhonen. Det er faktisk blandt teenagere at iPhonen står stærkest.

Folk er også blevet adspurgt om lysten til at købe et Apple Watch. Her svarer 16% positivt, hvor det i foråret var 17%.

Rapporten indeholder en masse andre karakteristika af amerikanske teenagere, og er udgivet for at give aktieinvestorer et billede af hvilke trends der gør sig gældende i samfundet. Teenagere er specielt interessante for forbrugerøkonomer, fordi de viser i hvilken retning samfundet går. Teenagere har det jo med at blive voksne og hive deres vaner med sig.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.